Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» της Μάιρας Παπαθανασοπούλου

Παρουσιάστηκε το βιβλίο «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» της Μάιρας Παπαθανασοπούλου

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας με κεντρικό ομιλητή τον Αντώνη Σαμαρά

Στο φουαγιέ του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα το τελευταίο μυθιστόρημα που φέρει την υπογραφή της Μάιρας Παπαθανασοπούλου με τίτλο «Τα παιδιά της μεγάλης σιωπής» από τις εκδόσεις Πατάκη.

Συνοδευόμενη στο πάνελ από τον επί χρόνια στενό της φίλο Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρευρέθη στη χθεσινή εκδήλωση ως κεντρικός ομιλητής, η κα Παπαθανασοπούλου είχε την ευκαιρία να εκθέσει στο κοινό της Καλαμάτας την οπτική της γύρω από τη χρονική περίοδο που πραγματεύεται το βιβλίο, και είναι εκείνη του Ψυχρού Πολέμου.

Ξεριζωμός, απώλεια, πόνος και έρωτας είναι μερικά από τα όσα ζει ο πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος, ο μικρός Σταύρος, ο οποίος από μια επαρχία της βόρειας Ελλάδας ταξιδεύει τη δεκαετία του ’50 στην ανατολική Γερμανία για να γλιτώσει από τα δεινά του πολέμου.

Ένα βιβλίο για τα παιδιά που βρέθηκαν ερήμην τους «στην άλλη πλευρά», αλλά και τη βαρύτατη σκιά που ρίχνει η Ιστορία στη ζωή των ανθρώπων.

Στην παρουσίαση του βιβλίου, που συνδιοργανώθηκε από το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και τις εκδόσεις Πατάκη, έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, οι βουλευτές Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς, αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι φορέων του νομού και άλλοι.

Χρ.Μ.