Πολιτική δήλωση για το μνημόσυνο Παναγή Κουμάντου

Πολιτική δήλωση για το μνημόσυνο Παναγή Κουμάντου

Στο πλαίσιο του προκαθορισμένου πολιτικού μνημόσυνου του αείμνηστου Παναγή Κουμάντου δόθηκε μια νότα πολιτικής αντιπαράθεσης που κάθε άλλο θα ήθελε ο μοναδικός αυτός πολιτικός άνθρωπος, δήμαρχος και φίλος της Καλαμάτας.

Μέσα από τα βιβλία του, αλλά και από το φωτεινό του πολιτικό βίο, ουδέποτε προκάλεσε ή ανταπάντησε ή ενίσχυσε την αντιπαράθεση εντός Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και πρωτίστως εκτός της αίθουσας των συνεδριάσεων.

Το όραμά του για τον τόπο μας, που είναι και η πολιτική του παρακαταθήκη, όπως διαφαίνεται και στο τελευταίο βιβλίο του, που με αγάπη και εκτίμηση μου είχε δωρίσει, ήταν η ομόνοια, ο σεβασμός και η ταπεινότητα, θέλοντας να μας ενώσει και όχι να μας χωρίσει.

Θεωρώ άστοχες τις δηλώσεις από πλευράς υποψήφιων δημοτικών συμβούλων, με οποιαδήποτε σχέση με τον αείμνηστο δήμαρχό Μας, που κρίνουν τη συμμετοχή συναδέλφων και εμένα του ιδίου, με το συνδυασμό του υποψηφίου δημάρχου Βασίλη Τζαμουρανη, ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΕΤΑ, στο πολιτικό μνημόσυνο, που μας προσκάλεσε ευγενικά η Δημοτική Αρχή Καλαμάτας.

Την οποία βεβαίως και έχουμε κάθε δικαίωμα να κρίνουμε, αφού η εκδήλωση άπτεται εν γένει και των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί αυτό να αποτελεί προεκλογική αντιπαράθεση για δύο κυρίως λόγους.

Δε θα το ήθελε ο ίδιος και δε θα έπρεπε η Δημοτική Αρχή να το πραγματοποιήσει εν μέσω προεκλογικής αναμέτρησης, γιατί θα μπορούσε να παρερμηνευθεί και όχι άδικα.

Μερικές ημέρες πριν η ΜΕΤΑ δε θα προκαλούσε ανούσια αντιπαράθεση και πιθανόν πολιτικά υπονοούμενα ή εύνοια προς υποψηφίους.

Τώρα κάποιοι, είτε το ήθελαν είτε όχι, έθεσαν σε αμφισβήτηση την προσπάθεια όλων μας, να τιμήσουμε τη μνήμη του όπως πραγματικά του αξίζει.

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον θα επικρατήσει η νηφαλιότητα και η σύνεση, όπως ακριβώς το οραματίστηκε ο μεγάλος αυτός Μεσσήνιος πολιτικός και συγγραφέας της νεότερης ιστορίας του τόπου μας.

Λυπάμαι που δε συμμετείχα και πραγματικά προσβλήθηκα και ο ίδιος, όπως και άλλοι, από τις σχετικές δηλώσεις εναντίον μου μέσω του συνδυασμού που συμμετέχω, χωρίς ουδόλως να έχω προκαλέσει, και μην μπορώντας να είμαι εκεί λόγω των έκτακτων καιρικών φαινομένων, που συνιστούσαν να μείνουμε σε ασφαλή χώρο και να αποφύγουμε τις μετακινήσεις.

Μιχάλης Αντωνόπουλος
Γεωλόγος – γεωτεχνικός Περιβάλλοντος M.Sc.
δημοτικός σύμβουλος