Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση στην Καλαμάτα για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα

Συγκέντρωση – κάλεσμα των σωματείων για τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, διοργανώνει το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας με αφορμή τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, “10 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής στις 18/9/2013. Η δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, γιου εργάτη της Ζώνης, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής, οργανωμένης και καθοδηγούμενης δράσης των ταγμάτων εφόδου.

Είχε προηγηθεί η δολοφονική ενέδρα των χρυσαυγιτών σε κομμουνιστές και συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Ενώ έναν χρόνο πριν, στο Πέραμα, οι ναζί είχαν εξαπολύσει δολοφονική επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Η συμπλήρωση 10 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα βρίσκει εργαζομένους και νεολαία προβληματισμένους από την ενίσχυση διάφορων φασιστικών μορφωμάτων, την ενίσχυση της φασιστικών πρακτικών σε μια σειρά από χώρους.

Η δολοφονία του οπαδού της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια από Κροάτες ναζιστές, μαζί με ντόπιους “συνεργάτες” τους, που έφτασαν οπλισμένοι από την Κροατία διασχίζοντας τη μισή Ελλάδα, ξεσκεπάζει την ανοχή του κράτους και των μηχανισμών του.

Η Αστυνομία και οι άλλοι κατασταλτικοί μηχανισμοί, από την άλλη, εμφανίζονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί για την περιφρούρηση των συμφερόντων του κεφαλαίου, όπως στις κατασχέσεις σπιτιών βιοπαλαιστών, στη σύλληψη απεργών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Το κράτος και οι θεσμοί του δε θέλουν και δεν μπορούν να ξεκόψουν από το φασισμό, αντίθετα τον χρησιμοποιούν για μπροστάρη, ανάλογα με την περίσταση”.