Τουλάχιστον για 6 μήνες χωρίς αεροπορική σύνδεση η Καλαμάτα με τη Θεσσαλονίκη

Τουλάχιστον για 6 μήνες χωρίς αεροπορική σύνδεση η Καλαμάτα με τη Θεσσαλονίκη

Κανένα νεότερο, δυστυχώς, δεν υπάρχει για την αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με τη Θεσσαλονίκη, καθώς δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για το τι θα γίνει, ούτε καν για το αν θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Το πιθανότερο είναι πως θα αποφασισθεί επανάληψή του, αλλά αυτό σημαίνει ότι η χειμερινή περίοδος έχει χαθεί πλέον και δεν υπάρχει καμία ελπίδα για δρομολόγιο, έστω τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εκτός κι αν κάποια εταιρεία αποφασίσει να εκτελέσει το δρομολόγιο ως εμπορικό, δηλαδή χωρίς επιδότηση. Κάτι που φαντάζει απίθανο, μιας και σε δύο διαγωνισμούς με επιδότηση, καμία δεν εκδήλωσε ενδιαφέρον.

Ο κόσμος ρωτάει
Η πτήση Καλαμάτα – Θεσσαλονίκη και αντίστροφα, η οποία πέρυσι εξυπηρέτησε περίπου 25.000 επιβάτες, έχει ήδη σταματήσει να εκτελείται από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Μετά δύο άγονους διαγωνισμούς η διαδικασία έχει «παγώσει» και δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Καθημερινά γίνονται ερωτήματα από φοιτητές, επιχειρηματίες και άλλους που ταξιδεύουν συχνά από και προς τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά δεν υπάρχει καμία απάντηση για την εν λόγω αεροπορική σύνδεση.

Μάλιστα, αυτές τις μέρες, λόγω και των σοβαρών προβλημάτων στο οδικό δίκτυο από την κακοκαιρία «Daniel», είναι από δύσκολη έως ακατόρθωτη και η οδική πρόσβαση από το νότο στο βορρά.

Μετά 6 μήνες
Απόφαση για το τι θα γίνει από το αρμόδιο υπουργείο και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας ακόμα δεν έχει ληφθεί.

Αλλά κι αν αύριο το πρωί ξεκινούσαν οι διαδικασίες για ένα νέο διαγωνισμό για την αεροπορική γραμμή, αυτός για να ολοκληρωθεί με τις νομικές διαδικασίες και τις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος και να αρχίσουν πτήσεις, χρειάζονται στην πιο σύντομη εκδοχή… 6 μήνες!

Κατά συνέπεια, είναι σίγουρο πως όχι μόνο την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, αλλά και όλη τη χειμερινή περίοδο, δεν πρόκειται να υπάρξει πτήση από και προς Θεσσαλονίκη, με ό,τι αυτό σημαίνει και για την επισκεψιμότητα της περιοχής μας, ενώ θα είμαστε τυχεροί αν έχει βρεθεί λύση μέχρι το Πάσχα.

Της Βίκυς Βετουλάκη