Ξεκινά σήμερα στην Κυπαρισσία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής

Ξεκινά σήμερα στην Κυπαρισσία το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής

Σήμερα ξεκινούν στην Κυπαρισσία οι τριήμερες εργασίες του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αθλητικής Οδοντιατρικής, το οποίο συνδιοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Αθλητικής Οδοντιατρικής (Ε.Ε.ΑΘΛ.Ο.) με τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αρκαδίας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Δήμο Τριφυλίας.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου η αντιδήμαρχος Τριφυλίας, Μαρία Παναγοπούλου, καλωσόρισε τους συνέδρους και μετέφερε τις ευχές του δημάρχου για καλή επιτυχία, ενώ η ίδια ευχήθηκε τα συμπεράσματα του συνεδρίου να είναι ωφέλιμα για την κοινωνία.

Η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, Γεωργία Θεοδωροπούλου, έκανε λόγο για ιστορικό γεγονός στην περιοχή της Τριφυλίας, καθώς συνδιοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αθλητικής Οδοντιατρικής. «Περιμένουμε πάρα πολύ κόσμο. Διακόσια άτομα θα κυκλοφορήσουν στην περιοχή της Τριφυλίας. Νομίζω είναι σημαντικός αριθμός. Θα μιλήσουν αξιόλογοι ομιλητές, ενώ ο μητροπολίτης Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος έχει κληθεί να ευλογήσει και να τιμήσει με την παρουσία του το συνέδριο την Παρασκευή το απόγευμα. Η τελετή έναρξης, με δοκιμή τοπικών προϊόντων, θα γίνει στο Πάρκο της Βλαχέρνας».

Η ίδια συμπλήρωσε πως το Σάββατο θα γίνει οινογνωσία τοπικών κρασιών, ενώ υπάρχουν πολλές καινοτομίες, όπως η ενημέρωση των υπαλλήλων του Δήμου για θέματα στοματικής υγείας. Επίσης το Σάββατο όλοι οι δάσκαλοι, προπονητές και γυμναστές θα ενημερωθούν, σε ένα σύντομο πρόγραμμα, για τη διατροφή, τη στοματική υγεία και τα προβλήματα από τραυματισμούς, ιδιαίτερα στα αθλήματα για αθλητές και αθλούμενους, αλλά και για τους νάρθηκες που πρέπει να φορούν τα παιδιά. «Από φέτος θα μπει και το μάθημα της Αθλητικής Οδοντιατρικής στα πανεπιστήμια, δηλαδή προηγούμαστε στην Κυπαρισσία σε σχέση με το μάθημα» σχολίασε ακόμη.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας, Αργυρώ Λαγούδη, τόνισε: «Ευχαριστούμε πάρα πολύ κι εμείς για τη φιλοξενία στην όμορφη Κυπαρισσία, την παλιά Αρκαδιά. Οι Αρκάδες έρχονταν εδώ να ξεχειμωνιάσουν. Εμείς συμμετέχουμε με μεγάλη χαρά σε αυτό το συνέδριο. Η Αθλητική Οδοντιατρική προσπαθεί να συνδέσει περισσότερο και να διεισδύσει την οδοντιατρική στον κόσμο του αθλητισμού. Θέλουμε να μάθουν οι αθλούμενοι πόσο μπορούν να ωφεληθούν με την καλή στοματική υγεία. Πρέπει να μάθουν οι οδοντίατροι πώς μπορούν να βοηθήσουν ακόμα περισσότερο τους αθλούμενους, έτσι ώστε να έχουν καλύτερη επίδοση έχοντας μια καλή στοματική υγεία. Πρέπει πάντα να τονίζουμε ότι η γενική υγεία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη στοματική υγεία».

Του Ηλία Γιαννόπουλου