7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Ανοίγει και πάλι αυλαία τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας: Ανοίγει και πάλι αυλαία  τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου

Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθεάτρου Καλαμάτας ανοίγει και πάλι την αυλαία του στις 16 Οκτωβρίου, με εννέα μέρες συνεχούς θεατρικής γιορτής, σε δύο διαφορετικές κλειστές θεατρικές αίθουσες της πόλης και σε πολλούς άλλους υπαίθριους χώρους. Ειδικότερα, θα παρουσιάσει 37 παραστάσεις για όλες τις  ηλικίες από 17 διακεκριμένους θιάσους και 35 καλλιτέχνες που έρχονται από Ελλάδα, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Χιλή, Ισραήλ. Ανάμεσά τους και 5 τοπικές ομάδες κουκλοθέατρου και Σκιών.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν ανοιχτά υπαίθρια δρώμενα, και πολλά θεατρικά εργαστήρια – σεμινάρια για ενήλικες και για παιδιά.

Από την πλευρά της, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, πιστή στους στόχους της για την προώθηση του πολιτισμού, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά, ξετυλίγει την αξία και τη δύναμη της μαγικής τέχνης του Κουκλοθεάτρου στην ψυχαγωγία, την εκπαίδευση και την εξέλιξη της προσωπικότητας του παιδιού μέσα από την προβολή των δράσεων του Φεστιβάλ.

Με την αιγίδα και χρηματοδότηση του υπουργείου Πολιτισμού, τη συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Π.Ε. Μεσσηνίας, το Δήμο Καλαμάτας και τη συνεργασία της Εκπαιδευτικής Κοινότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και των σχολείων της Μεσσηνίας θα δοθούν 12 παραστάσεις τα πρωινά σε μαθητές σχολείων και 12 παραστάσεις τα απογεύματα σε κοινό όλων των ηλικιών. Επίσης, πέντε παραστάσεις δωρεάν σε ειδικά σχολεία και στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου στο Ναύπλιο και 4 παραστάσεις δωρεάν σε κοινό.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια και στις παραστάσεις για σχολεία στα τηλέφωνα: 6977437279, 6971540945.