Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Δεκάδες κενά σε Γυμνάσια και Λύκεια της Μεσσηνίας

Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας: Δεκάδες κενά σε Γυμνάσια  και Λύκεια της Μεσσηνίας

Σε ανακοίνωσή τους μέλη της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας αναφέρονται στα κενά που παρατηρούνται σε Γυμνάσια και Λύκεια της περιοχής, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται το εκπαιδευτικό έργο.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται, “το υπουργείο Παιδείας για άλλη μια χρονιά ακολουθεί την τακτική των προσλήψεων με δόσεις καταδικάζοντας τους αδιόριστους συναδέλφους σε παράταση της ανεργίας τους, τους μαθητές σε εκπαίδευση με δόσεις και φορτώνοντας τους γονείς με επιπλέον άγχος για το μέλλον των παιδιών τους.

Παρά τις καθιερωμένες διαβεβαιώσεις για ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και την κάλυψη όλων των κενών εκπαιδευτικών, ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένουν χιλιάδες κενά πανελλαδικά.

Συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, μετά και τη 2η φάση προσλήψεων, εξακολουθούν να υπάρχουν δεκάδες κενά σε όλες τις ειδικότητες στα Γυμνάσια, στα Λύκεια, στα Ειδικά και στο Μουσικό Σχολείο, με αποτέλεσμα οι μαθητές είτε να έχουν κενά στο πρόγραμμά τους είτε να σχολούν την τέταρτη ή την πέμπτη ώρα.

Ενδεικτικά, από τα 55 κενά γενικής παιδείας στη 2η φάση προσλήφθηκαν μόλις 16, στο Μουσικό για 155 κενές ώρες προσλήφθηκαν μόνο 2 καθηγητές μειωμένου ωραρίου! Επίσης, στο 2ο ΕΠΑΛ δε διδάσκεται ακόμα πανελλαδικώς εξεταζόμενο μάθημα στο ναυτιλιακό τομέα, γιατί δεν υπάρχει πλοίαρχος να το διδάξει!

Καλούμε το υπουργείο Παιδείας να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια και να προχωρήσει στην κάλυψη όλων των κενών άμεσα κι όχι σε δόσεις”.