“Αγκάθι” η έγκαιρη ολοκλήρωση των μελετών

“Αγκάθι” η έγκαιρη ολοκλήρωση των μελετών

Πέρασε το νέο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με αυτό, διατίθενται 6,5 εκατομμύρια ευρώ από τους ΚΑΠ (920.000 ευρώ ανά Περιφερειακή Ενότητα) και μέσω του 20% των ΚΑΠ, επιπλέον, 2 εκατομμύρια ευρώ. Από ιδίους πόρους, τα χρήματα κυμαίνονται από 200.000 έως και 600.000 ευρώ, ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει αντιπλημμυρικά και εγγειοβελτιωτικά έργα, έργα πολιτισμού, τουρισμού, προμήθειας αλατιού για το χειμώνα, αγροτικού εξηλεκτρισμού, έργα οδικής ασφάλειας, έργα βελτίωσης δρόμων, καθαρισμούς ρεμάτων, έργα προμήθειας αθλητικού υλικού κ.ά. Επίσης, επενδύει και στο πρόγραμμα σίτισης των σχολείων, το οποίο ενισχύεται.

«Η νέα Περιφερειακή Αρχή μπορεί να το αλλάξει. Το μεγάλο μας πρόβλημα είναι οι μελέτες. Δε βγαίνουν ολοκληρωμένες μελέτες. Πρόβλημα είναι και οι παρατάσεις, που τινάζουν τους διαγωνισμούς στον αέρα. Αυτά δημιουργούν προβλήματα καθυστέρησης ολοκλήρωσης των έργων του Τεχνικού Προγράμματος. Μας χρωστούν χρήματα απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Έχουμε προβλήματα και με το ”Αντώνης Τρίτσης”. Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα περίπου 10 εκατομμυρίων ευρώ. Είναι το μικρός μας Τεχνικό Πρόγραμμα. Βέβαια έχουμε το Π.Δ.Ε. και το ΠΕΠ Πελοποννήσου, που, όμως, είναι αρμοδιότητα του περιφερειάρχη και όχι του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτά είναι τα μεγάλα Τεχνικά Προγράμματα», ανέφερε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.