Άρση της ασυλίας Π. Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας με αφορμή μηνυτήρια αναφορά Π. Μαντά

Άρση της ασυλίας Π. Πολάκη εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας με αφορμή μηνυτήρια αναφορά Π. Μαντά

Ομόφωνα η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής εισηγείται στην Ολομέλεια την άρση της ασυλίας του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Παύλου Πολάκη, για τη μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει σε βάρος του ο βουλευτής της Ν.Δ. Περικλής Μαντάς, σχετικά με όσα ανέφερε σε ανάρτηση εναντίον του ο πρώτος.

Ειδικότερα, ο Παύλος Πολάκης είχε κατηγορήσει τον Περικλή Μαντά πως έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο άνω των 650.000 ευρώ, τα οποία δεν έχει ρυθμίσει.

Ο Περικλής Μαντάς από την πλευρά του είχε απαντήσει ότι το κύριο μέρος των οφειλών του προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε πως το ποσό των οφειλών βρίσκεται σε διαδικασία ρύθμισης.

Κατά τη συζήτηση του σχετικού εισαγγελικού αιτήματος στην Επιτροπή, παρών ήταν ο κ. Πολάκης, ο οποίος – σύμφωνα με πληροφορίες – φέρεται να εξέφρασε θετική άποψη ως προς την άρση της ασυλίας του, υποστηρίζοντας ότι στο δικαστήριο θα αποδείξει πως όσα ισχυρίσθηκε στην ανάρτησή του κατά του βουλευτή της Ν.Δ. είναι αληθή.

Η τελική απόφαση για την άρση ή μη της ασυλίας του κ. Πολάκη θα ληφθεί από την Ολομέλεια την επόμενη Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου.