Χειροκροτήθηκε η παρέλαση για το «ΟΧΙ» στην Κυπαρισσία

Χειροκροτήθηκε η παρέλαση για το «ΟΧΙ» στην Κυπαρισσία

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 83η εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Κυπαρισσία και χειροκρότησε τα τμήματα μαθητών και συλλόγων στην παρέλαση σήμερα το πρωί.

Έπειτα από τη Δοξολογία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου και τον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε ο διευθυντής του ΓΕΛ Κυπαρισσίας, Σωτήριος Καρούμπαλης, εντός του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως, τελέστηκε στον αύλειο χώρου του Καθεδρικού Ιερού Ναού, μπροστά από τις προτομές των Ηρώων της Επανάστασης του 1821 Μητροπολίτου Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και Πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή, επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τριφυλίας & Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου μετά του Ιερού Κλήρου.

Ακολούθησε Προσκλητήριο πεσόντων στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940 – 1941) και κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τους ένδοξους Ήρωές μας και η Φιλαρμονική ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο.

Στις 11:30 π.μ. στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου έγινε η παρέλαση της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κυπαρισσίας, μαθητών, πολιτιστικών και αθλητικών Σωματείων, μπροστά από τους επισήμους και το λαό.

Μετά το τέλος της παρέλασης, στην κεντρική πλατεία της πόλεως παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ).

Του Ηλία Γιαννόπουλου