Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η δακοκτονία στη Μεσσηνία

Ολοκληρώνεται το επόμενο διάστημα η δακοκτονία στη Μεσσηνία

Σε εξέλιξη βρίσκεται (και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα) το ετήσιο πρόγραμμα δακοκτονίας στη Μεσσηνία, σύμφωνα με όσα ανέφερε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αγροτικών Θεμάτων, Στάθης Αναστασόπουλος.

Όπως υπογράμμισε, φέτος χρησιμοποιήθηκε ένα μέρος των νέων τεχνολογιών (GPS, ροόμετρα κλπ.), καθώς και κατάλληλα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα. Μετά την επιπλέον χρηματοδότηση του φετινού προγράμματος με 1,5 εκ. ευρώ, σημείωσε ακόμη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου προμηθεύθηκε 177.460 λίτρα φυτοπροστατευτικού Spinosad.

Και 4ος ψεκασμός
«Η προμήθεια αυτή, η οποία αξιοποιήθηκε εν μέρει φέτος, καθώς και η εξέλιξη των νέων τεχνολογιών, αναβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες δακοκτονίας, ενώ οι υπηρεσίες είναι προετοιμασμένες για το επόμενο έτος. Αυτό όμως που απαιτείται να διεκδικήσουμε είναι η χρηματοδότηση για τη διενέργεια τεσσάρων τουλάχιστον ψεκασμών, όπως εκτιμούν και οι αρμόδιες υπηρεσίες», σχολίασε ο κ. Αναστασόπουλος.

Πρόσθεσε δε, ότι με πρόσφατη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενεργοποιήθηκε το δικαίωμα προαίρεσης των συμβάσεων δακοκτονίας, προκειμένου να υλοποιηθεί επιπλέον  ψεκασμός στις κοινότητες που κρίθηκε ότι απαιτείται. Οι κοινότητες αυτές είναι: Μάνεση, Κορομηλιά, Παλαιόκαστρο, Κεφαλόβρυσο, Νεοχώρι Αριστομένους, Δραϊνα, Μαγγανιακό, Κλήμα, Μαθία, Πετρίτσι, Ελληνοεκκλησιά, Κουρτάκι, Μηλιώτη, Βλάση, Πουλίτσι, Κουτίφαρη, Αριστομένη, Τρίκορφο, Πλατανόβρυση, Αρσινόη, Αρχαία Μεσσήνη, Πιλαλίστρα, Σπιτάλι, Δολοί και Παπαφλέσσα.

Ο αντιπεριφερειάρχης κατέληξε δηλώνοντας ότι η Περιφέρεια είναι πανέτοιμη στο θέμα της δακοκτονίας για την επόμενη χρονιά, ώστε σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου να γίνει αναβαθμισμένα, με περισσότερα και καλύτερα φάρμακα, αλλά και με περισσότερους ψεκασμούς.

Της Βίκυς Βετουλάκη