Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -Τμήμα Γεωπονίας: Επιτυχημένη η χθεσινή «Ημέρα Καριέρας» στην Καλαμάτα

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου -Τμήμα Γεωπονίας: Επιτυχημένη η χθεσινή «Ημέρα Καριέρας» στην Καλαμάτα

Η σκυτάλη δίνεται σήμερα στο 1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας

Ξεχωριστό είναι το τρέχον τριήμερο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και ειδικότερα το Τμήμα Γεωπονίας στην Καλαμάτα. Χθες άνοιξε με καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών του τμήματος και ενημέρωση για την ακαδημαϊκή τους πορεία και τις επαγγελματικές δυνατότητες που ανοίγονται μπροστά τους.

Η χθεσινή «Ημέρα Καριέρας», που έλαβε χώρα στο κεντρικό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου στο Ασπρόχωμα, αποτέλεσε την ιδανική αφορμή ώστε οι φοιτητές να ενημερωθούν για ζητήματα του κλάδου τους, καθώς ανάμεσα στους ομιλητές ήταν επαγγελματίες και επιχειρηματίες της περιοχής, που αναφέρθηκαν στα σχετικά με τη γεωπονία αντικείμενα που εκπροσωπούν.

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής, καλωσόρισε τους νεοεισαχθέντες φοιτητές του Τμήματος Γεωπονίας, ενώ σημείωσε ότι το πρόγραμμα σπουδών έχει ανανεωθεί και πλέον η πιστοποίησή του από τον αρμόδιο φορέα σηματοδοτεί την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους αποφοίτους.

Παράλληλα, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του εκπαιδευτικού προσωπικού να προσφέρει στους φοιτητές ό,τι είναι δυνατό, εξηγώντας: «Είναι στο χέρι μας να συνεχίσει να προοδεύει το τμήμα».  

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Τμήματος Γεωπονίας, Αναστάσιος Δάρρας, αφού καλωσόρισε τους καινούργιους φοιτητές, μίλησε για τις νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί στο τμήμα με σκοπό την καλύτερη συνεργασία με τη γραμματεία. Πρόσθεσε δε, ότι ανάμεσα στους θεσμούς που έχουν αναπτυχθεί και παρουσιάζουν τη νέα εποχή του τμήματος, είναι η ύπαρξη ακαδημαϊκού συμβούλου, ο οποίος έχει το ρόλο να απαντά σε ζητήματα των φοιτητών σε προσωπικό ή ακαδημαϊκό επίπεδο.

1ο Συμπόσιο Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας

Η σκυτάλη της χθεσινής ημέρας δίνεται στην πρωτότυπη διοργάνωση του 1ου Συμποσίου Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας, που θα λάβει χώρα σήμερα και αύριο (19, 20 Οκτωβρίου) στο κεντρικό αμφιθέατρο (Δ 006) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Στόχος του συμποσίου είναι η ενδυνάμωση και η προώθηση της κουλτούρας καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στο πανεπιστήμιο, η ανάδειξη και βράβευση των καλύτερων επιχειρηματικών ιδεών και ερευνητικών ομάδων που συμμετέχουν στον 48ωρο διαγωνισμό (Hackathon) με θεματική την αγροδιατροφή, καθώς και ο τελικός διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας με θεματική Fintech.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του διημέρου έχουν σχεδιαστεί σειρά δράσεων συμβουλευτικής και καθοδήγησης από εξειδικευμένους μέντορες, ομιλίες για θέματα διαχείρισης επιχειρήσεων, καθώς και συναντήσεις (B2B networking) με επιχειρήσεις από τον κλάδο.

Τέλος, να σημειωθεί ότι θα παρευρεθούν στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, καθηγητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, εκπρόσωποι δημόσιων και ιδιωτικών φορέων, καθώς και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, συμβάλλοντας έτσι στο καλύτερο αποτέλεσμα της διημερίδας.

Της Χριστίνας Μανδρώνη