Πλησιάζουν οι μέρες για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Πλησιάζουν οι μέρες για το  7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Οι θεατρικές κούκλες της Πειραματικής Σκηνής, ήρωες από τις παραστάσεις, αφού δε βρήκαν ακόμα ένα μόνιμο μέρος στο πάρκο για να δημιουργήσουν ένα μικρό Μουσείο Κούκλας, ταξίδεψαν και επισκέφθηκαν 82 βιτρίνες καταστημάτων της πόλης για να προαναγγείλουν τον ερχομό του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου.

Για το λόγο αυτό από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας απευθύνονται ευχαριστίες στον Εμπορικό Σύλλογο Καλαμάτας και τους ίδιους τους επιχειρηματίες.

«Οι μέρες πλησιάζουν», σημειώνεται ακόμα, «γκαζώνουμε και ανεβάζουμε ταχύτητες για τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Την Πέμπτη στις 7.00 η δεύτερη συνάντηση εθελοντών με θέμα: μοίρασμα αρμοδιοτήτων για τις παραστάσεις (ταξιθεσία παραστάσεων) και 7.30 μουσικό μάθημα ρυθμού με το μουσικό Δημήτρη Σουρέα για όσους θα πάρουν μέρος στη μουσική παρέλαση κρουστών και κούκλας το Σάββατο 21 Οκτωβρίου.
Σας περιμένουμε!».

Εργαστήρια
Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ ξεκινάει δυναμικά με δύο σημαντικά εργαστήρια:

-ΚΥΡΙΑΚΗ 15 Οκτωβρίου, 10.30-12.30, εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης φιγούρας Καραγκιόζη από τον Κωνσταντίνο Δημητρακόπουλο και την αδερφή του Γεωργία. Κόστος 8 ευρώ

-ΔΕΥΤΕΡΑ 16 Οκτωβρίου, 10.00-12.00, σεμινάριο με θέμα “Το χάρτινο θέατρο στη μουσειακή αφήγηση” από τη Φαίη Τσίτου της ομάδας “οι Δύτες”. Ένα καταπληκτικό εργαστήρι για το πώς να φτιαχτεί ένα χάρτινο θέατρο -κουτί και μια παράσταση με χάρτινες φιγούρες για το σχολείο ή το σπίτι.

Κόστος 15 ευρώ.
Δηλώσεις συμμετοχή στα τηλ. 6977437279, 6971540945.