12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Ξεκινά με ιταλικό ντουέτο αργεντίνικου tango στο Μέγαρο Χορού

12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας: Ξεκινά με ιταλικό ντουέτο αργεντίνικου tango στο Μέγαρο Χορού

Πρεμιέρα ετοιμάζεται να κάνει το Σάββατο 18 Νοεμβρίου το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας, επιστρέφοντας στην πόλη για δωδέκατη χρονιά. Φέτος, κι επειδή τα τελευταία τέσσερα χρόνια ο μουσικός θεσμός έχει αποκτήσει διεθνείς διαστάσεις λόγω των καλλιτεχνών που συμμετέχουν, θα φιλοξενήσει τους Ιταλούς Giampaolo Bandini (κιθάρα) & Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν), επίκεντρο των οποίων, στη συναυλία που θα δώσουν το βράδυ του Σαββάτου στις 8.30 στο Μέγαρο Χορού, θα είναι το αργεντίνικο tango και ο σπουδαίος συνθέτης Astor Piazzolla.

Νωρίτερα, το πρωί του Σαββάτου στις 10.00, στην αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν δύο επιμέρους σεμινάρια για σπουδαστές κιθάρας από τον Giampaolo Bandini, καθώς και ένα σεμινάριο γύρω από την άρθρωση, τον ήχο, τις αναπνοές και την ερμηνεία, ανοιχτό για το κοινό, από τον Cesare Chiacchiaretta.

Masterclass

Οκτώ σπουδαστές κιθάρας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με το σπουδαίο σολίστ κιθάρας Giampaolo Bandini, ενώ η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από τον ίδιο. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αποστείλουν βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας: dimodkal@gmail.com.

Συνέντευξη Τύπου

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε χθες το μεσημέρι ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, μιλώντας για τους φετινούς καλεσμένους του φεστιβάλ, έκανε λόγο για δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες που θα πλαισιώσουν τη συναυλία και το σεμινάριο που συνδιοργανώνονται από τη «Φάρις», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «Τέρψις», υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής και καθηγητής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, σημείωσε ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας έχει καταφέρει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα σημαντικότερα αντίστοιχα της χώρας.

Τέλος, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αντώνης Κουφουδάκης σχολίασε ότι κάθε χρόνο γίνεται προσπάθεια το φεστιβάλ να είναι καλύτερο, ενώ απηύθυνε κάλεσμα σε όλους να παρακολουθήσουν το σεμινάριο, αλλά και τη συναυλία που θα ακολουθήσει το βράδυ του Σαββάτου.

Προπώληση εισιτηρίων

-Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας (15.00-21.00)

-Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας (11.00-13.00 & 18.00-21.00)

Κόστος εισιτηρίου (συναυλίας/σεμιναρίου): 10 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.kalamataguitarfestival.gr

Χρ.Μ.