Αγρόκτημα Φοίφα: Έρχονται τα χριστουγεννιάτικα πολυεργαστήρια

Αγρόκτημα Φοίφα: Έρχονται τα χριστουγεννιάτικα πολυεργαστήρια

Τα πιο ευφάνταστα, αξιαγάπητα και, όμως, χειροποίητα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα για εμάς και τους αγαπημένους μας θα ζωντανέψουν στα χριστουγεννιάτικα πολυεργαστήρια στο Αγρόκτημα Φοίφα μέσω της δημιουργικής επανάχρησης, για σχολεία, φορείς, οικογένειες και κάθε ενδιαφερόμενο/η, όλο το Δεκέμβριο!

Όπως περιγράφεται: «Καθώς τα πάντα γύρω μας μπαίνουν σιγά σιγά σε εορταστικούς ρυθμούς, δε θα μπορούσε και το Σχολείο στη Φύση και το Αγρόκτημα Φοίφα να μη… βάλουν τα γιορτινά τους!

Έρχεται, λοιπόν, το έκτο κατά σειρά Re:Think Christmas Lab, το χριστουγεννιάτικο εργαστήριο-θεσμός πλέον, που επιχειρεί να προσδώσει μια διαφορετική όψη στις γιορτές και προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να… ξανασκεφτούν τα Χριστούγεννά τους και να δημιουργήσουν ευφάνταστα χριστουγεννιάτικα στολίδια και δώρα, μέσα από ποικίλες τεχνικές αυτοδιαχείρισης και δημιουργικής επανάχρησης των άχρηστων υλικών, μειώνοντας με αυτόν τον τρόπο το ενεργειακό μας αποτύπωμα και αντιστεκόμενοι στο πνεύμα του υπερκαταναλωτισμού που κυριαρχεί αυτές τις μέρες, αντικαθιστώντας το με τη δημιουργική, εικαστική δραστηριότητα!

Ήδη από το 2016, οπότε και έλαβε χώρα το πρώτο ReThink Christmas Lab, προσπαθήσαμε να δώσουμε μια διαφορετική όψη στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις μας, έτσι ώστε να είναι προσιτές σε όλες και όλους και μαζί να δημιουργούμε κάθε χρόνο τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που μας αξίζει!

Το Αγρόκτημά μας αποτελεί έναν τεράστιο καμβά χρωμάτων, σχημάτων και υφών, διαφόρων φυτικών ή μη υλικών, από τα οποία θα αντλήσουμε έμπνευση και θα πάρουμε ιδέες. Παλιά χριστουγεννιάτικα στολίδια, παλιά υφάσματα και κορδέλες, αντικείμενα που αγαπήσαμε ή που μας κάνουν εντύπωση σε σχήμα, σχέδιο και υφή, αλλά βαρεθήκαμε τη συνήθη χρήση τους, φύλλα, άνθη, καρποί και κλαδιά από τα δέντρα, όλα μπορούν να μεταμορφωθούν με την εξής, απλή συνταγή: φαντασία, όρεξη, αγάπη και συνεργασία, που οδηγούν σε χρηστικές και εικαστικές χριστουγεννιάτικες κατασκευές και στις πιο γλυκές χριστουγεννιάτικες αναμνήσεις!

Ειδικότερα, για σχολεία και φορείς, τα Re:Think χριστουγεννιάτικα εργαστήρια μπορούν να πραγματοποιηθούν τόσο στο χώρο του Αγροκτήματος Φοίφα όσο και στο δικό τους χώρο,  κατόπιν προσκλήσεως των διδασκόντων ή του συλλόγου γονέων. Καλέστε μας στο 2721022505 για περισσότερες πληροφορίες!».