Ancient Messene Open: Με επιτυχία και η 6η διοργάνωση και διπλή διάκριση Λαζαρίδη

Ancient Messene Open: Με επιτυχία και η 6η διοργάνωση και διπλή διάκριση Λαζαρίδη

Μέσα σε εξαιρετικό κλίμα, με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία διεξήχθη 2-5 Νοεμβρίου στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Nielsen Buka Beach το 6ο βαθμολογούμενο ανοικτό διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο Ancient Messene Open, το μοναδικό στην Ελλάδα αναγνωρισμένο από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Συμμετείχαν 22 αθλητές από δέκα χώρες, με όλες τις αποστολές να αποκομίζουν τις καλύτερες εντυπώσεις από την όλη διαμονή τους εδώ. Η Μεσσηνία είχε το δικό της πρωταθλητή, καθώς ο Γιώργος Λαζαρίδης, ο οποίος είναι και ο εμπνευστής της διοργάνωσης κατόρθωσε να κατακτήσει τη 2η θέση στο διπλό ανδρών και να κατακτήσει την πρωτιά στους αγώνες της 2ης ευκαιρίας.

Το τουρνουά ολοκληρώθηκε την Κυριακή το πρωί με τον τελικό του μονού ανδρών, με τον Ιταλό Luca Arca να αναδεικνύεται πρωταθλητής με νίκη επί του Σουηδού Hampus Linder-Olofsson (63, 3-6, 6-4). Στον ημιτελικό ο Ιταλός νίκησε με 6-3, 3-6, 6-4 τον Πολωνό Piotr Jaroszewski και ο Σουηδός απέκλεισε με 4-6, 6-2, 6-1 τον επίσης Πολωνό Jakub DominikBukala.

Στο γυναικών η Charlotte Fairbank (Γαλλία) πήρε εύκολα τον τίτλο με νίκη κόντρα στη Zoya Chavdarova (Βουλγαρία) 6-0, 6-3.

Στο διπλό γυναικών οι Charlotte Fairbank (Γαλλία)-Zoya Chavdarova (Βουλγαρία) πήραν τη πρωτιά με δύο νίκες, με τις Charlotte Willerslev-Olsen (Δανία)-Annabelle Renlbaud (Ελβετία) να καταλαμβάνουν τη 2η θέση και τις Cristina Deac (Ρουμανία)/Giulia Valdo (Ιταλία) να κατατάσσονται τρίτες.

Στο διπλό Ανδρών ο Γιώργος Λαζαρίδης με συμπαίκτη τον Πολωνό Dominic Bukala, ηττήθηκαν αρκετά εύκολα με 1-6, 0-6 από τους Piotr Jarouzefski (Πολωνία)/Hampus Olofsson (Σουηδία), οι οποίοι στέφθηκαν πρωταθλητές. Στον ημιτελικό η ομάδα του Λαζαρίδη κέρδισε το πολωνικό δίδυμο Krzysztof Brezyna/Przemyslaw Hebisz με 6-0, 6-1, ενώ οι πρωταθλητές είχαν επικρατήσει δύσκολα των Luca Arca (Ιταλία)/Αnto Joskic (Κροατία) με 7-6, 2-6, 6-10.

Στο Consolation ανδρών ο Γιώργος Λαζαρίδης έφτασε μέχρι τον τελικό και τέθηκε αντιμέτωπος με τον Anto Joskic, κατακτώντας το 1ο σετ με 7-5 και στη συνέχεια ο Κροάτης αποσύρθηκε, με το τρόπαιο να καταλήγει στον Καλαματιανό πρωταθλητή. Ο Λαζαρίδης είχε προηγουμένως κερδίσει εύκολα στους δύο …εμφύλιους του συναθλητές του στον ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ, Αντώνη Στεφανούρη και Κώστα Διαλεκτόπουλο, ενώ ο Joskic απέκλεισε τον Πολωνό Pzemyslaw Hebisz με 6-1, 6-0.

Το Σάββατο, μετά την ολοκλήρωση των περισσότερων τελικών ακολούθησε η τελετή των απονομών. Ήταν μια όμορφη εκδήλωση παρουσία αθλητών, συνοδών, εθελοντών, διαιτητών, χορηγών και φορέων. Παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός και ο Βουλευτής Μεσσηνίας, Περικλής Μαντάς.

Και φυσικά το ραντεβού ανανεώθηκε για το Φθινόπωρο του 2024…