Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Αντιφασιστική συγκέντρωση σήμερα το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου

Αντιφασιστική συγκέντρωση διοργανώνει η Αντιφασιστική Κίνηση Καλαμάτας σήμερα Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, στις 6.00 το απόγευμα, στην πλατεία 23ης Μαρτίου στην Καλαμάτα.

«Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την είσοδο των Σπαρτιατών στη Βουλή, από τη διέλευση ανενόχλητων των Κροατών νεοναζί και τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια, τη δολοφονία του Πακιστανού εργάτη Σίζαρ Σαφτάρ, το 8,5% του Κασιδιάρη στον Δήμο Αθηνών και οι φασίστες οργανώνουν φασιστική φιέστα την 1η Νοέμβρη στο Νέο Ηράκλειο, με πρόφαση τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των Φουντούλη, Καπελώνη, απευθύνοντας και πανευρωπαϊκό κάλεσμα σε νεοναζιστικές ομάδες.

Το κάλεσμα στην Αθήνα από τις παρακρατικές οργανώσεις της Propatria και της Ιαχής, αλλά και από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, δείχνει πως οι φασίστες έχουν ως στόχο την ανασυγκρότησή τους στο δρόμο, την περαιτέρω δικτύωσή τους στην Ευρώπη, τη διεκδίκηση χώρου για τη ρητορική μίσους που εξαπολύουν. Μέσα σε μια συνθήκη ολοένα και αυξανόμενης φτωχοποίησης των λαϊκών στρωμάτων, μετατόπισης της ατζέντας όλο και πιο ακροδεξιά από την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ. σε πεδία όπως το προσφυγικό, εγχώρια και διεθνώς, οι φασίστες αξιοποιώντας τον ούριο άνεμο από την άνοδο της ακροδεξιάς σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, επιδιώκουν να γίνουν ο εκφραστής της λαϊκής δυσαρέσκειας, εκείνη η δήθεν αντισυστημική φωνή που είναι έτοιμη να δώσει απαντήσεις.

Η μέρα αυτή για τους φασίστες είναι μια ευκαιρία για μια δυναμική επανεμφάνιση στο δρόμο, ένα κρίσιμο για αυτούς βήμα στην ανασυγκρότηση που ήδη επιχειρούν ώστε να αποκτήσουν τη δυναμική και την κοινωνική νομιμοποίηση για νέα τάγματα εφόδου. Δε θα τους αφήσουμε!

Σε όλη την Ελλάδα θα βρουν μπροστά τους το λαϊκό και το αντιφασιστικό κίνημα, τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορές.

Υψώνουμε τείχος απέναντι στους φασίστες.

Ακυρώνουμε τη φασιστική φιέστα της 1ης Νοέμβρη. Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας».