Από το 2024 επανέναρξη του έργου ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά

Από το 2024 επανέναρξη του έργου  ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά

Απορρίφθηκαν τρεις ενστάσεις της κοινοπραξίας που έχει κηρυχτεί έκπτωτη

Από το 2024 πιθανότατα θα πάρει και πάλι μπρος το έργο ανάπλασης στην οδό Αναγνωσταρά, το οποίο έχει σταματήσει και έχει μείνει μισό. Τις προηγούμενες μέρες ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης  Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου απέρριψε τρεις διαφορετικές ενστάσεις που είχαν κατατεθεί από την κοινοπραξία που είχε αναλάβει αρχικά το έργο και κηρύχτηκε έκπτωτη.

Από το 2024

Το πολύπαθο έργο της ανάπλασης ενός εκ των κεντρικότερων δρόμων της πόλης δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2020 και είχε προϋπολογισμό 850.000 ευρώ. Ανατέθηκε με έκπτωση 47,23%, όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησαν οι διαδικασίες κήρυξης της κοινοπραξίας έκπτωτης για να προχωρήσει η ανάθεση ολοκλήρωσης σε κάποιον άλλον από τους ενδιαφερόμενους εργολάβους όταν έγινε ο διαγωνισμός. Αυτό, όμως, δεν τελεσφόρησε ποτέ.

Το έργο έχει εξελιχτεί μέχρι ενός βαθμού στο τμήμα από την οδό Κολοκοτρώνη έως την πλατεία 23ης Μαρτίου, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα δεν έχει προχωρήσει καμία παρέμβαση.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απέρριψε τρεις ενστάσεις της έκπτωτης κοινοπραξίας, αποδεχόμενη τις σχετικές γνωμοδοτήσεις του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Δήμο, η μελέτη του έργου της ανάπλασης της οδού Αναγνωσταρά έχει σταλεί μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης για ανασύνταξη και καθώς τα χρήματα είναι εξασφαλισμένα, στόχος είναι να ξεκινήσει να εκτελείται και πάλι μέσα στο 2024.

Β.Β.