Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας λόγω των φορολογικών μέτρων

Αποχή των δικηγόρων της Καλαμάτας λόγω των  φορολογικών μέτρων

Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποίησε χθες τo Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τα νέα φορολογικά μέτρα «που πλήττουν καίρια το σύνολο των επιστημόνων και των ελευθέρων επαγγελματιών» όπως σημειώνεται.

Μάλιστα, κατά τη συνεδρίαση αποφάσισε ομόφωνα:

-την αποχή από δίκες συμφερόντων του Δημοσίου μέχρι την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου

-την αποχή από όλες τις δίκες από 16 έως και 24/11/2023

-την αποχή από όλες τις δίκες κατά τη διαδικασία ψήφισης των φορολογικών μέτρων στο Κοινοβούλιο

-την αποχή μέχρι την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου από έκδοση διαταγών πληρωμής με εντολείς τράπεζες και εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων, καθώς και από εντολές προς εκτέλεση αυτών

-την αποχή από τις επιτροπές όπου δικηγόροι συμμετέχουν ως μέλη (ΣΥΠΟΘΑ, Δασικοί Χάρτες, Ενστάσεων Κτηματολογικών διαφορών κ.λπ.)

-τη δημιουργία ενιαίου μετώπου με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς με σκοπό την απόσυρση των εξαγγελθέντων φορολογικών μέτρων

-τη μεγαλύτερη δυνατή δημοσιοποίηση των θέσεων του δικηγορικού σώματος τόσο σε κεντρικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο.

Για δε το πλαίσιο χορήγησης αδειών ισχύουν όσα αναφέρονται στην από 12/11/2023 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής της Ολομέλειας των Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Να σημειωθεί πως η ως άνω απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελεί ταυτόχρονα και απόφαση της έκτακτης χθεσινής γενικής συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας.

Παράταση αποχής από τις δίκες του άρθρου 187 Π.Κ.

Στο μεταξύ, αποφασίστηκε παράταση της στοχευμένης αποχής των μελών από ποινικές δίκες πρώτου βαθμού στις οποίες υπάρχει κατηγορία για παράβαση του άρθρου 187 ΠΚ, πλημμεληματικού ή κακουργηματικού χαρακτήρα, μέχρι και 31/12/2023, με το πλαίσιο αδειών που έχει ήδη αποφασιστεί. Εξαιρούνται παραγραφές και υποθέσεις όπου συμπληρώνεται το ανώτατο όριο κράτησης.