Δήμος Καλαμάτας: Ξεκινά το έργο διαχείρισης της λυματολάσπης

Δήμος Καλαμάτας: Ξεκινά το έργο διαχείρισης της λυματολάσπης

Η υλοποίηση ενός ακόμα σημαντικού έργου ξεκινά από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας, μετά την υπογραφή της σύμβασης από το δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Θανάση Βασιλόπουλο και το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Γιάννη Τόλιο. Ο λόγος για το σπουδαίο περιβαλλοντικά έργο της διαχείρισης της λυματολάσπης.

Πρόκειται για μια διεκδίκηση της Δημοτικής Αρχής, που περιελάμβανε την ολοκληρωμένη πρόταση για την υλοποίηση υποδομής διαχείρισης ιλύος από εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, με τίτλο «Μονάδα Ηλιακής Ξήρανσης ιλύος ΕΕΛ Καλαμάτας», προϋπολογισμού μελέτης που αγγίζει τα 8.000.000 ευρώ. Ανάδοχος του έργου, που χρηματοδοτείται μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, είναι η Κ/Ξ TEDRA – Τ.Ε.Σ. Α.Ε.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε την περιβαλλοντική αξία του έργου, τονίζοντας ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση των υποδομών μας».

Επίσης, επισήμανε ότι με την ολοκλήρωση του έργου η ΔΕΥΑ Καλαμάτας δε θα χρειάζεται να μεταφέρει ετησίως 5.000 τόνους λυματολάσπης, αλλά θα τη διαχειρίζεται η ίδια με σύγχρονο τρόπο στις νέες εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν.