Επιμελητήριο & ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Ναι στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλά…

Επιμελητήριο & ΟΕΒΕΣ Μεσσηνίας: Ναι στην ψηφιακή κάρτα εργασίας, αλλά…

Ενημερωτική εσπερίδα σχετικά με την ψηφιακή κάρτα εργασίας και άλλα εργασιακά θέματα, και ομιλήτρια τη δικηγόρο Χρυσιήδα Πουλάκου, διοργάνωσαν τη Δευτέρα το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και η Ομοσπονδία Επαγγελματιών – Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας. 

Μιλώντας σχετικά ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παύλος Κρανιώτης, ανέφερε ότι η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας είναι η αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας. Συνέχισε, όμως, λέγοντας ότι υπάρχουν προβλήματα κυρίως σε ειδικά επαγγέλματα, όπως στην εστίαση, στον τουρισμό, σε τεχνικά, σε επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με οδηγούς οχημάτων, τεχνίτες οικοδομών κ.λπ.

Κλείνοντας, πάντως, επισήμανε ότι κατά τη γνώμη του το πρόστιμο που έχει ανακοινωθεί από τον υπουργό Εργασίας και ανέρχεται στα 10.500 ευρώ, είναι παράλογο. Έτσι ζήτησε να υπάρξει εξορθολογισμός κι αυτό να μειωθεί κατακόρυφα, όπως και ανοχή από το υπουργείο: αρχικά να προβεί σε συστάσεις και μετά να επιβληθούν τα πρόστιμα.

Με τη σειρά της η δικηγόρος Χρυσιήδα Πουλάκου δήλωσε ότι η ψηφιακή κάρτα είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για τους εργοδότες, οι οποίοι πρέπει να προετοιμαστούν για τις αλλαγές που θα έρθουν. Η οργάνωση της εργασίας, πρόσθεσε, είναι κάτι θετικό, αρκεί βέβαια «να επιτρέπει στους εργοδότες να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε αυτό και να μην πνίγονται στην καθημερινότητα των υποχρεώσεων τους, διότι η υγιής απασχόληση προϋποθέτει την ύπαρξη της επιχείρησης».

Όσο για τους ελέγχους και τα πρόστιμα, είπε ότι θα πρέπει οι πρώτοι να επικεντρωθούν στην πάταξη πραγματικά της μαύρης απασχόλησης και όχι στην εισπραξιμότητα απλά ποσών για τον κρατικό μηχανισμό.

Γενικότερα για τις αλλαγές που έχουν επέλθει με το νόμο 5053, ο οποίος ψηφίστηκε πρόσφατα, σχολίασε ότι έχουν υπάρξει διαφοροποιήσεις στο γραφειοκρατικό κομμάτι και χρειάζονται κι εκεί ενημέρωση οι εργοδότες, όπως ενημέρωση πρέπει να υπάρξει και για τις μικρές επιχειρήσεις, που καλούνται να φέρουν εις πέρας μεγάλο αριθμό υποχρεώσεων, αλλά και εκείνες που δεν έχουν τη δομή και την οργάνωση των μεγάλων εργοδοτών.
Π.Μπ.