Facebook: Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις για συνδρομή και στην Ελλάδα

Facebook: Ξεκίνησαν οι ενημερώσεις για συνδρομή και στην Ελλάδα

Τις τελευταίες ώρες χρήστες του Facebook και στην Ελλάδα βλέπουν μήνυμα από την εταιρία που τους ενημερώνει ότι αν θέλουν να χρησιμοποιούν την εφαρμογή χωρίς διαφημίσεις θα πρέπει να πληρώσουν 12,99 ευρώ ανά μήνα.

Ειδικότερα οι ενημερώσεις που θα λάβουν είναι αυτές που ακολουθούν:

Το παραπάνω μήνυμα θα φτάσει σε όλους τους χρήστες οι οποίοι θα πρέπει να προσέξουν τι θα επιλέξουν αφού ενδέχεται να χρεωθούν αν δεν το επιθυμούν.


Σύμφωνα με το Bloomberg η επιβολή συνδρομής από τη Meta αποτελεί αντίδραση στις αυξανόμενες ρυθμίσεις για τον τρόπο συλλογής και χρήσης των δεδομένων των χρηστών στην Ευρώπη.

Σε ανάρτησή της για τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτήν την κίνηση, η Meta επικαλείται απόφαση του Δικαστηρίου της ΕΕ τον Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία οι εταιρείες θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο να προσφέρουν μια εναλλακτική υπηρεσία σε όσους δεν θέλουν να συλλέγονται τα στοιχεία τους και να πωλούνται σε διαφημιστές, «έναντι κατάλληλης αμοιβής, αν αυτό είναι απαραίτητο».

Η Meta θα συνεχίσει να προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν διαφημίσεις στις παραπάνω αγορές, χωρίς πρόσθετη χρέωση. Η συνδρομή θα καλύπτουν αρχικά όλους τους λογαριασμούς κάθε χρήστη, ωστόσο από τον Μάρτιο η Meta θα χρεώνει επιπλέον 6 ευρώ τον μήνα στο διαδίκτυο και 8 ευρώ τον μήνα στα κινητά για κάθε επιπλέον λογαριασμό.