Γευσιγνωσία Ελαιολάδου στο «Παπαδοπούλειον»

Γευσιγνωσία Ελαιολάδου  στο «Παπαδοπούλειον»

Δράση γευσιγνωσίας ελαιολάδου πραγματοποιήθηκε στην Πρότυπη Μονάδα Φροντίδας – Φιλοξενίας «Παπαδοπούλειον», που βρίσκεται στην Καλαμάτα.

Στο χώρο τους φιλοξένησαν την κα Κωνσταντίνα Μητροπούλου – Black pearls, επαγγελματία ειδικό στη γευσιγνωσία ελαιολάδου.

Συγκεκριμένα, έγινε ενημέρωση για τις τοπικές ποικιλίες ελαιολάδου και ελιάς και τα χαρακτηριστικά τους. Η γευσιγνωσία πραγματοποιήθηκε πάνω σε 3 διαφορετικά είδη ελαιολάδου και ακολούθησε εκπαίδευση για αναγνώριση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του και τρόπους αντίληψης αυτών, μέσω της γεύσης και της όσφρησης.

Λόγος έγινε, επίσης, για τις ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου στην καταπολέμηση της νόσου του Αλτσχάιμερ και της κατάθλιψης, που εντείνεται στην τρίτη ηλικία. Ολοένα και περισσότερες μελέτες υποστηρίζουν ότι η διατροφή μπορεί να βοηθήσει επικουρικά στη θεραπεία και την πρόληψη των νόσων που σχετίζονται με τον εγκέφαλο.

Λόγω πρότερης ενασχόλησης αρκετών ενοίκων με την παραγωγή ελαιόλαδου, εκτός από επιμορφωτική, η δράση ήταν και βιωματική, γεγονός που ενέτεινε τον ενθουσιασμό τους, χαρίζοντάς τους ευχάριστες στιγμές.

Να σημειωθεί πως αυτή η βιωματική δραστηριότητα πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Ψυχολογίας και Νευροψυχολογίας του Παπαδοπουλείου, στο πλαίσιο των νέων δράσεων με στόχο την προαγωγή του ευ ζην, της υγείας και της ευεξίας των ενοίκων, μέσω της μεσογειακής διατροφής που είναι γνωστή για τη νευροπροστατευτική της ιδιότητα απέναντι στη νοητική έκπτωση.

Διεύθυνση: Κατσέικα, Καλαμάτας, Μεσσηνία
Τηλέφωνο: +30 2721062235
E-mail: info@papadopoulion.gr
Website: www.papadopoulion.gr