Κ.Ε. “Φάρις”: Εκδήλωση για τη διδασκαλία του ενιαίου και αυτοτελούς λογοτεχνικού έργου

Κ.Ε. “Φάρις”: Εκδήλωση για τη διδασκαλία του ενιαίου  και αυτοτελούς λογοτεχνικού έργου

Μια ενδιαφέρουσα διάλεξη με τίτλο «Η διδασκαλία του ενιαίου και αυτοτελούς λογοτεχνικού έργου» είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κοινωφελή επιχείρηση “Φάρις” και τον Τομέα Λόγου και Γραμμάτων.

Με τις εισηγήσεις τους η κα Τζίνα Καλογήρου, καθηγήτρια Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, ΠΤΔΕ ΕΚΠΑ, με θέμα «Η διδασκαλία του αυτοτελούς εκτενούς έργου και τα νέα Προγράμματα Σπουδών (2021) για τη Λογοτεχνία» και η κα Βάσω Οικονομοπούλου Δρ., Ε.ΔΙ.Π. ΠΤΔΕ / ΕΚΠΑ, με θέμα «Διαβάζοντας το μυθιστόρημα, ολόκληρο, στο Γυμνάσιο: η περίπτωση της Αστραδενής της Ευγενίας Φακίνου», ανέπτυξαν τις θέσεις και τις διδακτικές τους προσεγγίσεις ως εποικοδομητική διαδικασία με χαρακτήρα δημιουργικό και στοχαστικό.

Στη συνέχεια, επικεντρώθηκαν στη διδασκαλία του αυτοτελούς εκτενούς έργου μέσα στη σχολική τάξη, σύμφωνα με το νέο Πρόγραμμα Σπουδών για τη Λογοτεχνία στο Γυμνάσιο.

Η εκδήλωση αφορούσε τους αναγνώστες της Λογοτεχνίας, αλλά και τους διδάσκοντες, φιλολόγους, εκπαιδευτικούς και φοιτητές, ενώ συντόνισε ο Δημήτρης Κοσμόπουλος. Μουσικά την κάλυψαν οι Μαρία Κρασοπούλου και Νικόλας Παλαιολόγος.