Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας: Nα συνεχιστεί η λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στους Γαργαλιάνους

Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας: Nα συνεχιστεί η λειτουργία της Εθνικής Τράπεζας στους Γαργαλιάνους

Για το κλείσιμο του Υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Γαργαλιάνους τοποθετείται σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Τριφυλίας, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία της:

«Η πρόσφατη ενέργεια που ανακοινώθηκε από την Εθνική Τράπεζα για τη διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην περιοχή μας, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στους κατοίκους των Γαργαλιάνων, αλλά και των γύρω χωριών, που στην πλειοψηφία τους είναι συνταξιούχοι, αγρότες, εργάτες και μικροεπαγγελματίες, οι οποίοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές (e-banking) και θα αναγκαστούν να μετακινούνται συχνά, κάνοντας δεκάδες χιλιόμετρα για να εξυπηρετηθούν.

Και αυτή η απόφαση της Εθνικής Τράπεζας κινείται με βάση τους νόμους της αγοράς και όχι με τις ανάγκες της κοινωνίας. Το σχέδιό τους για μεγαλύτερη κερδοφορία περιλαμβάνει τη συμπίεση του κόστους λειτουργίας της, με κλείσιμο υποκαταστημάτων, απολύσεις – σπρώξιμο για εθελούσια έξοδο των τραπεζοϋπαλλήλων και μείωση του μισθολογικού κόστους.

Οι ευθύνες όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που ακολούθησαν την πολιτική της στήριξης των τραπεζικών ομίλων, είναι μεγάλες. Οι τραπεζικοί όμιλοι που ενισχύθηκαν από το κράτος με υπέρογκα ποσά μας για την ανακεφαλαιοποίησή τους, έχουν σήμερα το “ελεύθερο” να κλείνουν καταστήματα, να υποβαθμίζουν ακόμα περισσότερο τη ζωή στην ύπαιθρο. Αυτή η απόφαση για περικοπή κι αυτής της υποδομής στην περιοχή μας είναι ακόμα ένα χτύπημα και έρχεται να προστεθεί στις τεράστιες ελλείψεις σε υπηρεσίες υγείας, έργα υποδομών, οδικό δίκτυο κ.ά.

Καλούμε το λαό της περιοχής να αντιδράσει στην υποβάθμιση του τόπου από την έλλειψη υποδομών και υπηρεσιών.

Απαιτούμε να συνεχιστεί η λειτουργία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Γαργαλιάνους. Να ακυρωθεί το σχέδιο για τη διακοπή λειτουργίας του».