Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη η δράση ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Μεσσήνη η δράση ενημέρωσης για το σακχαρώδη διαβήτη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης η δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το σακχαρώδη διαβήτη, στο πλαίσιο της 14ης Νοεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη.

Πολλοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προσήλθαν το πρωί στην πλατεία, όπου γίνονταν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από επισκέπτριες υγείας του Διαβητολογικού Ιατρείου του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας και του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης. Οι μετρήσεις συνεχίστηκαν και το απόγευμα από τις νοσηλεύτριες του Περιφερειακού Τμήματος Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Σημαντική ήταν, επίσης, η συμμετοχή του αναπληρωτή καθηγητή Παθολογίας-Διαβήτη της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Μεσσήνιου Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, ιατρών από το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, όπως και ιδιωτών, καθώς και εκπροσώπων συλλόγων του κλάδου που μίλησαν για το διαβήτη, την πρόληψη, την αντιμετώπισή του και τα νέα επιστημονικά  και τεχνολογικά δεδομένα.

Στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή είναι πάντα αρωγός σε εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που σχετίζονται με την υγεία. Για το λόγο αυτό, οργανώνει ευρύτερες δράσεις στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής για την ενημέρωση των πολιτών.

Να σημειωθεί πως την εκδήλωση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Διαβητικών Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία», Αθανασία Καρούνου.

Το δε ιστορικό ρολόι του πάρκου Μεσσήνης φωταγωγήθηκε με χρώμα μπλε, όπως συνηθίζεται να γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα αυτή σε ένα ιστορικό μνημείο ή κτήριο της περιοχής όπου πραγματοποιείται εκδήλωση.

Ο κλόουν Βούλης με τους συνεργάτες  του διασκέδασαν τα παιδιά με happenings και facepainting, ενώ τα μέλη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης σχημάτισαν τον μπλε κύκλο, που συμβολίζει την ενότητα της παγκόσμιας κοινότητας του διαβήτη και χόρεψαν στο τέλος της εκδήλωσης.

Την όλη δράση οργάνωσαν ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Μεσσηνίας «Γλυκιά Μεσσηνία» σε συνεργασία με το Δήμο Μεσσήνης, ενώ πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της ΠΟΜΑμεΑ Πελοποννήσου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του  Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας/Διαβητολογικό Ιατρείο, του Κέντρου Υγείας Μεσσήνης, του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού-Περιφερειακό Τμήμα Καλαμάτας και με την ευγενική υποστήριξη του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Μεσσήνης και της εταιρείας Medtrust/wellion.