Με νέους όρους η ανάπλαση στην οδό Αναγνωσταρά

Με νέους όρους  η ανάπλαση στην οδό Αναγνωσταρά

Σύμφωνα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής

Η ανάπλαση της οδού Αναγνωσταρά ήρθε και πάλι στον… αφρό της δημοσιότητας, αφού συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Καλαμάτας. Μάλιστα, η απόφαση που ελήφθη ήταν… περιπετειώδης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου, για τη συνέχιση της διαδικασίας προσφορότερη λύση είναι η πρόσκληση στον επόμενο κατά σειρά μειοδότη, με τους ίδιους όρους που αποδέχθηκε και πρότεινε όταν έγινε ο διαγωνισμός. Αν υπάρχει κάποιο κώλυμα από τον ίδιο, τότε θα πρέπει να κληθεί ο επόμενος, μέχρι να βρεθεί ο ανάδοχος.

Να σημειώσουμε ότι το πολύπαθο έργο της ανάπλασης ενός εκ των κεντρικότερων δρόμων της πόλης δημοπρατήθηκε τον Ιούνιο του 2020 και είχε προϋπολογισμό 850.000 ευρώ. Ανατέθηκε με έκπτωση 47,23%, όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησαν οι διαδικασίες κήρυξης της κοινοπραξίας έκπτωτης για να προχωρήσει η ανάθεση ολοκλήρωσης σε κάποιον άλλον από τους ενδιαφερόμενους εργολάβους όταν έγινε ο διαγωνισμός. Αυτό, όμως, δεν τελεσφόρησε ποτέ.

Υπενθυμίζουμε ότι στο διαγωνισμό είχαν λάβει μέρος οκτώ (8) συνολικά εταιρείες, με εκπτώσεις που κυμαίνονταν από 47,23% μέχρι και 33,71% η χαμηλότερη. Δηλαδή, αρκετά υψηλές, ενώ με τα σημερινά δεδομένα είναι σχεδόν αδύνατη η ομαλή υλοποίηση του έργου.

Η εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, έπειτα από παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου Αν. Καραγιάννη, ήταν ο Δήμος να προχωρήσει σε νέα μελέτη, κάτι που έχει ήδη γίνει, μαζί με τα τεύχη δημοπράτησης για ανασύνταξη, ενώ το έργο να ξεκινήσει υπό νέες συνθήκες τον επόμενο χρόνο.

Στο σημείο αυτό υπήρξαν αντιδράσεις από την πλευρά των δημοτικών συμβούλων των μειοψηφιών, μιας και η εισήγηση της Υπηρεσίας ήταν διαφορετική.

Α.Π.