Με τη δύναμη της έδρας ήρθε η νίκη για την Καρδίτσα του Παπανικολόπουλου

Με τη δύναμη της έδρας ήρθε η νίκη για την Καρδίτσα του Παπανικολόπουλου

Οκτώ ολόκληρες αγωνιστικές περίμενε η Καρδίτσα να επιστρέψει στο «σπίτι» της και η επιστροφή συνδυάστηκε με τη χαρά της νίκης και μια πραγματική μεγάλη γιορτή, με κοινωνικό πρόσωπο.

Η ομάδα που προπονεί ο Καλαματιανός Νικόλας Παπανικολόπουλος, στην επάνοδό της στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης» επιβλήθηκε την περασμένη Κυριακή 26 Νοεμβρίου με 84-68 σε βάρος του Λαυρίου Megabolt, για την 8η αγωνιστική της Basket League, μπροστά σε περισσότερους από 2.000 φιλάθλους της που αδημονούσαν να τη δουν να αγωνίζεται ξανά στην Καρδίτσα!

Στο ανανεωμένο και με δύο κερκίδες διαθέσιμες πλέον, γήπεδο ο Α.Σ.Κ. δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίστασης στον αντίπαλό του, κυριαρχώντας σχεδόν σε όλους τους τομείς. Ένα σεμιναριακό σε άμυνα και επίθεση πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για τους «κυανόλευκους» για να βάλουν τις βάσεις της επιτυχίας. Τα δεκάλεπτα ήταν 21-14, 46-29, 62-52, 84-68, ενώ χρόνος συμμετοχής πήρε και ο 17χρονος διεθνής Καλαματιανός Νεοκλής Αβδάλας, ο οποίος σημείωσε 2 πόντους.

Δύο περίπου μήνες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel, ο Α.Σ. Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ μπήκε για πρώτη φορά στο γήπεδό του σε επίσημο αγώνα, σε μία βραδιά που είχε αφιερώθηκε στους πληγέντες από τη θεομηνία. Οι 84 πόντοι που σκόραρε ο Α.Σ.Κ., μετατράπηκαν σε χρήματα και πολλαπλασιάστηκαν επί 25. Έτσι, τα 2.100 ευρώ που συγκεντρώθηκαν, δόθηκαν στην Α.Μ.Κ.Ε., Act For Karditsa, ώστε να διατεθούν στους πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας, προσφορά του Χρυσού Χορηγού της ομάδας μας, φυσικού μεταλλικού νερού ΘΕΟΝΗ.

«100 ώρες στο πούλμαν και 75 μέρες σε ξενοδοχεία»…
Σε δηλώσεις του μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση ο Νικόλας Παπανικολόπουλος ανέφερε:
«Αφιερώνουμε τη νίκη στον κόσμο της Καρδίτσας και τον κόσμο της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλίας, ειδικά τους πλημμυροπαθείς για όλο αυτό που έχει συμβεί πριν από 2,5 μήνες. Να πούμε ότι ο Οργανισμός και η ομάδα είμαστε δίπλα τους σε όλες τις εκφάνσεις και σε όλες τις δυσκολίες όπως και αυτοί είναι πάντα δίπλα μας. Για μας αποτελούσε μια γιορτή ούτως η άλλως η επιστροφή στο γήπεδο τη φυσική έδρα της ομάδας. Η δύναμη της ομάδας είναι το γήπεδο της, ο κόσμος της και μια ενωμένη διοίκηση που έχει παλέψει και έχει πετύχει πολλά. Συγχαρητήρια στα παιδιά. Έχουνε καταβάλει μεγάλη προσπάθεια τους τελευταίους 2,5 μήνες. Ο κόσμος δεν ξέρει και μπορεί να κρίνει ένα αποτέλεσμα ή να λέει πως σε τρία παιχνίδια θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει κάτι καλύτερο. Αυτοί οι παίκτες κάθισαν 100 ώρες στο πούλμαν τους τελευταίους 2,5 μήνες! 25 ημέρες από τις 75 έχουν μείνει σε ξενοδοχείο! Δεν είναι εύκολες καταστάσεις. Και ο χαρακτήρας τους είναι αυτός που κράτησε μια ομάδα χωρίς κανένα πρόβλημα αυτές τις 75 ημέρες. Αυτό τους είπα, το πρώτο πράγμα είναι να πάρουν πίσω την προσπάθεια που έχουν κάνει. Αγωνιστικά η ομάδα πέτυχε την πρώτη εντός έδρας νίκη. Έχουμε δύσκολο πρόγραμμα μπροστά μας και έχουμε μια κρίσιμη περίοδο τον Γενάρη, όπου θα κριθούν πολλά. Σήμερα όλοι μπορούν να διασκεδάσουν και από αύριο έχει πολύ δουλειά για να καταφέρει η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».