Με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζεται η έκθεση «Βίοι παράλληλοι»

Με ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά  προγράμματα συνεχίζεται η έκθεση «Βίοι παράλληλοι»

Συνεχίζεται μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου η έκθεση «Βίοι παράλληλοι» που διοργανώνει ο Εικαστικός Τομέας της κοινωφελούς επιχείρησης “Φάρις” του Δήμου Καλαμάτας στο Black Box του Μεγάρου Χορού. Παράλληλα, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Εικαστικού Τομέα, Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα 35 εμβληματικών Ελλήνων καλλιτεχνών από τις πρώτες δεκαετίες του 20ού αιώνα μέχρι και τις μέρες μας, σε επιμέλεια της Αρτέμιδος Ποταμιάνου.

Η έκθεση είναι διαρθρωμένη κατά τέτοιο τρόπο, ώστε τα έργα να «συνομιλούν» ενταγμένα σε ενότητες- μέρη ενός διαλόγου. Οι ενότητες αυτές δημιουργούν θεματικές όπως οι κοινωνικοί θεσμοί, οι ρόλοι ανάμεσα στους ανθρώπους, τα φύλα και τις οι τάξεις, η ανάγκη για αλλαγή, ο αγώνας κι η αγωνία για ένα καλύτερο μέλλον, αλλά και θέματα που αφορούν στην ίδια την εικαστική πρακτική, την αναπαράσταση και την αποτύπωση.

Εντέλει πλάθεται μια εικονική στιχομυθία που αποκαλύπτει στο θεατή τη διαδρομή μίας ξεχωριστής περιήγησης στο εκφραστικό αποτύπωμα καλλιτεχνών που το έργο τους δεν έχει εύληπτες, με την πρώτη ανάγνωση, κοινές αναφορές.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή), 9.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00.