Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Αυλαία αύριο για την Εικαστική Έκθεση «Βίοι Παράλληλοι»

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Αυλαία αύριο για την Εικαστική  Έκθεση «Βίοι Παράλληλοι»

Έργα τριάντα πέντε Ελλήνων καλλιτεχνών θα φιλοξενεί από αύριο και για ένα μήνα το Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και συγκεκριμένα το Black Box, το οποίο για τις ανάγκες της φετινής έκθεσης της «Φάρις» και του Δήμου Καλαμάτας έχει διαμορφωθεί κατάλληλα, χωρισμένο σε τρεις επιμέρους θεματικές ενότητες.

Ανάμεσα σε έργα των Ψυχοπαίδη, Γαΐτη, Μαλέα και άλλων, πρόκειται να εκτεθούν έργα ζωγραφικής και γλυπτικής οκτώ Μεσσήνιων καλλιτεχνών (Γιάννης Χρηστάκος, Έλλη Κελεμένδρη, Παναγιώτης Κουλουράς, Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Ναυσικά Πάστρα, «Παύλος» Διονυσόπουλος, «Τάσσος» Αλεβίζος, «Χρύσα» Βαρδέα).

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στο Μέγαρο Χορού με αφορμή τα αυριανά εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης, από την πλευρά των διοργανωτών ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος της «Φάρις» Παντελής Δρούγας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής Παναγιώτης Λαμπρινίδης και η επιμελήτριά της Άρτεμις Ποταμιάνου, σημείωσαν ότι η έκθεση αφορά σε έργα καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών. Παρότι μπορεί να μην ταυτίζονται χρονικά ή καλλιτεχνικά, οι θεματικές στις οποίες αναφέρονται μπορούν να δημιουργήσουν μια λεπτή γραμμή η οποία διατρέχει όλα τα έργα, δημιουργώντας έτσι μια μορφή «διαλόγου» μεταξύ τους.

Οι θεματικές που θίγονται μέσα από τα έργα αφορούν στην εξουσία, την ταυτότητα και τη θέση του ατόμου μέσα στην κοινωνία, όπως χαρακτηριστικά σημειώθηκε.

Πληροφορίες

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας | Black Box

Διάρκεια: 12 Νοεμβρίου έως 12 Δεκεμβρίου

Δευτέρα-Κυριακή: 09.00-14.00 & 18.00-21.00

Χρ.Μ.