Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Βίοι Παράλληλοι»

Μέγαρο Χορού Καλαμάτας: Εγκαινιάστηκε η έκθεση «Βίοι Παράλληλοι»

Με μια άκρως ενδιαφέρουσα συλλογή εικαστικών έργων 35 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών, υπό τον τίτλο «Βίοι Παράλληλοι», επέστρεψε ο Εικαστικός Τομέας της «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας. Σήμερα, Κυριακή 12 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της εν λόγω έκθεσης, παρουσία μέρους καλλιτεχνών που συμμετέχουν, αλλά και πλήθους κόσμου που συνέρρευσε στο Black Box του Μεγάρου Χορού.

«Η Τέχνη είναι επαφή κι επικοινωνία»

«Υπάρχουν ορισμοί που ποικίλλουν και ερμηνείες διάφορες για το ρόλο της Τέχνης στην κοινωνία και το ευ ζην, αλλά όλες οι προσεγγίσεις συμφωνούν στο ότι η Τέχνη είναι επαφή κι επικοινωνία. Αυτό είναι κάτι που πρεσβεύει ο δήμος Καλαμάτας, γι’ αυτό προωθεί ποικίλες καλλιτεχνικές δράσεις και φεστιβάλ στοχεύοντας στην εξωστρέφεια, την καλλιέργεια μιας ποιοτικής σχέσης των δημοτών με το δημόσιο χώρο και την πόλη τους, αλλά και την ενημέρωση σε ό,τι αφορά το καλλιτεχνικό γίγνεσθαι», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, κατά την τελετή των εγκαινίων.

«Τα σχόλια των έργων που εκτίθενται διαγράφουν διαδρομές απρόσμενες για το θεατή»

«Καλλιτέχνες οι οποίοι δεν έχουν συναντηθεί ποτέ, καλλιτέχνες οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικές χρονικές περιόδους, καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν διαφορετικά υλικά και εκφραστικά μέσα, ανήκουν σε διαφορετικές πολιτισμικές κουλτούρες, αλλά το έργο τους στη βάση του συνυπάρχουν, συνδιαλέγονται, συμπλέουν. Η έκθεση είναι μια ζώσα βιωματική εμπειρία, διεκδικεί μια προσωπική θέση σε προσωπικούς προβληματισμούς και συγχρόνως ενθαρρύνει έναν διάλογο στην πόλη μας», σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Τομέα της «Φάρις», Παναγιώτης Λαμπρινίδης.


Τα έργα που παρουσιάζονται είναι των: Αλέξη Ακριθάκη, Άγγελου Αντωνόπουλου, Κωστή Βελώνη, Σπύρου Βικάτου, Γιάννη Γαϊτη, Βάσω Γκαβαισέ, Βαγγέλη Γκόκα, Γιάννη Γρηγοριάδη, Γιώργου Γουναρόπουλου, Γιώργο Γύζη, Γιάννη Ζιώγα, Βλάση Κανιάρη, Έλλη Κελεμένδρη, Παναγιώτη Κουλούρα, Παναγιώτη Λαμπρινίδη, Γιώργου Λάππα, Κωνσταντίνου Μαλέα, Χριστίνας Μήτρενσε, Φρύνης Μουζακίτου, Σπύρου Παπαλουκά, Κωνσταντίνου Παρθένη, Ναυσικάς Πάστρα, Παύλου (Διονυσόπουλου), Άρτεμις Ποταμιάνου, Ιφιγένεια Σδούκου, Γιώργου Σικελιώτη, Άγγελου Σκούρτη, Βασίλη Σκυλάκου, Μάριου Σπηλιόπουλου, Μαρίας Σταμάτη, Τάσσου (Τάσσος Αλεβίζος), Γιάννη Χρηστάκου, Κώστα Χριστόπουλο, Χρύσας (Βαρδέα) και Γιάννη Ψυχοπαίδη.

Με το πέρας των εγκαινίων οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην έκθεση από την επιμελήτριά της, Ά. Ποταμιάνου.

Διάρκεια έκθεσης: Έως τις 12 Δεκεμβρίου

Δευτέρα -Κυριακή: 09.00-14.00 & 18.00-21.00

Χρ.Μ.