Μια μοναδική παράσταση από το κορυφαίο ντουέτο Tango στην Καλαμάτα

Μια μοναδική παράσταση από  το κορυφαίο ντουέτο Tango στην Καλαμάτα

Το 12ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας επιστρέφει και φιλοξενεί τους Ιταλούς Giampaolo Bandini (κιθάρα) & Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν) το προσεχές Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας. Πρόκειται για μια μεγάλη στιγμή για την πόλη και το φεστιβάλ κιθάρας, με ένα από τα καλύτερα ντουέτα Tango στον κόσμο!

Οι δύο Ιταλοί καλλιτέχνες με την κιθάρα και το μπαντονεόν έχουν γίνει σημείο αναφοράς στη διεθνή μουσική σκηνή παίζοντας στα σπουδαιότερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο. Θα μας ταξιδέψουν με τα δημοφιλέστερα έργα του A. Piazzolla, αλλά και έργα των L. Brouwer και M.D.Pujol που έχουν αφιερωθεί στο ντουέτο.

Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Δευτέρα έως Παρασκευή 11.00-13.00 και 18.00-20.00. Κόστος εισιτηρίου 10 ευρώ.

Masterclasses

Την επομένη, Σάββατο 18 Νοεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας θα πραγματοποιηθούν δύο masterclass των Giampaolo Bandini (κιθάρα) και Cesare Chiacchiaretta (μπαντονεόν).

Εκεί οκτώ σπουδαστές κιθάρας θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ατομικά μαθήματα με το σπουδαίο σολίστ κιθάρας Giampaolo Bandini.

Την ίδια μέρα και ώρα, ο κορυφαίος μπαντονεονίστας Cesare Chiacchiaretta θα παραδώσει ένα σεμινάριο ανοιχτό σε όλους τους φίλους της μουσικής για την άρθρωση, τον ήχο, τις αναπνοές και την ερμηνεία, χρησιμοποιώντας μουσικά παραδείγματα.

Η συμμετοχή στα masterclass είναι 30 ευρώ. Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 6977629389.

Για τα σεμινάρια αλλά και για όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ:  http://www.kalamataguitarfestival.gr.