Νέα Είσοδος Καλαμάτας: Μια δέσμευση που ξέχασε ο Π. Νίκας

Νέα Είσοδος Καλαμάτας: Μια δέσμευση που ξέχασε ο Π. Νίκας

Στις 19 Ιουνίου 2019, με αφορμή ένα θανατηφόρο στη Νέα Είσοδο Καλαμάτας, είχαμε μιλήσει με τον πατέρα ενός νέου που έχασε τη ζωή του σε άλλο δυστύχημα στον ίδιο δρόμο. Αυτό που μας είχε επισημάνει και μας είχε ζητήσει να γράψουμε, ήταν: «Κάντε κάτι, είστε δολοφόνοι».

Δοθείσης της αφορμής είχαμε μιλήσει, μεταξύ άλλων, με τον τότε δήμαρχο Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα (ανέλαβε καθήκοντα την 1η Σεπτεμβρίου 2019).

Επειδή σε λίγες μέρες η θητεία του τελειώνει, αυτό που θέλουμε να του θυμίσουμε (και ελπίζουμε κάτι να κάνει, αν και δύσκολα θα προλάβει) είναι τις εργασίες για τις οποίες μας είχε μιλήσει στη Νέα Είσοδο.

Ειδικότερα, ο κ. Νίκας είχε δηλώσει τότε στο «Θάρρος»: «Ανεξάρτητα από τα ατυχήματα, η κίνηση σε αυτό το δρόμο πρέπει να γίνεται με 50 χιλιόμετρα. Πλέον, όμως, πρέπει να γίνουν κινήσεις, που, όπως ανακοίνωσε, θα γίνουν και ειδικότερα νέα ασφαλτόστρωση από το Νέδοντα μέχρι τον κόμβο Ζαφείρη. Ακόμα θα τοποθετηθούν χαμηλά Νew Jersey (μπαριέρες), ενώ ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο να μπουν μπάρες, αφού τα οχήματα αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες. Βέβαια, από την άλλη, υποστήριξε ότι δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα σωθεί κάποιος με τις μπάρες, αν τρέχει με 150 χλμ.

Τέλος, δήλωσε ότι από τις πρώτες ενέργειες που θα κάνει ως περιφερειάρχης είναι να τακτοποιηθεί ο συγκεκριμένος δρόμος όσο είναι δυνατόν, δηλαδή με πεζοδρόμια, Νew Jersey και ασφαλτοτάπητα. Το ίδιο θα γίνει και στο δρόμο του Αλμυρού. Όπως υποστήριξε, μπορεί να μη δίνει συχνά ατυχήματα, αλλά έχουν συμβεί κι εκεί».

Εμείς, από την πλευρά μας, έχουμε να προσθέσουμε ότι ναι έγινε ασφαλτόστρωση και μπήκαν τα στηθαία στον Αλμυρό, αλλά μήπως ο κ. Νίκας ξέχασε τα Νew Jersey ή τις μπάρες που τότε είχε δηλώσει ότι θα τοποθετηθούν;

Σίγουρα το μεγαλύτερο, αν όχι όλο το ποσοστό των τροχαίων που γίνονται εκεί, οφείλεται στην υπερβολική ταχύτητα, κάτι που, δυστυχώς, δύσκολα θα αλλάξει για κάποιους οδηγούς, το θέμα είναι όμως τι μπορεί να γίνει. Άλλωστε, ο ίδιος ο απερχόμενος περιφερειάρχης είχε αναφέρει τις παραπάνω λύσεις…

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση