Νηπιαγωγείο Στούπας: Για διωγμό μαθητή κάνουν λόγο οι γονείς

Νηπιαγωγείο Στούπας: Για διωγμό μαθητή κάνουν λόγο οι γονείς

Ένα σοβαρό ζήτημα έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες στο Νηπιαγωγείο Στούπας με μετακίνηση εκπαιδευτικού και μαθητή, με τους γονείς να ζητούν άμεσα να βρεθεί λύση για να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσαν:
«Οι γονείς και οι κηδεμόνες του Νηπιαγωγείου Στούπας Δυτικής Μάνης απευθύνουμε δημόσια έκκληση προς τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας, για την ανάκληση των αποφάσεων μετακίνησης μαθητή και εκπαιδευτικού εν μέσω σχολικής χρονιάς, χωρίς τη θέλησή τους.

Αντιλαμβανόμαστε την επιτακτική ανάγκη κάλυψης κενού που προέκυψε εκτάκτως, αλλά αυτό έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου εδώ και 3 ημέρες.

Ενημερωθήκαμε εχθές πως η θέση της εκπαιδευτικού που μετακινήθηκε θα καταργηθεί και για να ισχύει αυτό θα πρέπει να μετακινηθεί και ένας μαθητής (από τους 26), από τα προνήπια, σε ένα από τα όμορα Νηπιαγωγεία. Εν μέσω σχολικής χρονιάς. Αυτό υπερβαίνει τα όρια της ηθικής!

Τα παιδιά μας έκαναν αγώνα να ενσωματωθούν και σε αυτό βοήθησαν όλες οι εκπαιδευτικοί ανεξαιρέτως.

Οι αποφάσεις της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Μεσσηνίας θα πρέπει να παίρνονται με γνώμονα την ευαίσθητη ηλικία των παιδιών.

Κανένα παιδί δεν προτίθεται να μετακινηθεί.

Παρακαλούμε για την ανάκληση της απόφασης μετακίνησης της εκπαιδευτικού και, φυσικά, για την ανάκληση της αντιπαιδαγωγικής απόφασης μετακίνησης μαθητή το μήνα Νοέμβριο, γιατί αυτό θα έχει επιπτώσεις στην ψυχική υγεία των παιδιών μας.

Δεν επιτρέπεται να διωχθεί παιδί (με κλήρωση) εν μέσω σχολικής χρονιάς.

Δηλώνουμε υπεύθυνα ότι δε θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό».


Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας
Για το θέμα που προέκυψε τοποθετείται με ανακοίνωσή της και η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Μεσσηνίας, καταγγέλλοντας «την απαράδεκτη κατάσταση με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών σε σχολεία του νομού. Συμπληρώνουμε δύο ολόκληρους μήνες από το πρώτο κουδούνι και τα κενά παραμένουν.

Χαρακτηριστικά, στο Νηπιαγωγείο Στούπας, μετά τη μετακίνηση εκπαιδευτικού για να καλύψει κενό σε σχολείο της Καλαμάτας, υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία του, αφού με βάση και τον αριθμό των νηπίων, απαιτούνται δύο νηπιαγωγοί για την πλήρη λειτουργία του.

Αντί η Πρωτοβάθμια να ζητήσει την άμεση κάλυψη του κενού με πρόσληψη αναπληρωτή, προτείνει ως “λύση” να μετακινηθούν κάποια από τα παιδιά σε νηπιαγωγεία γειτονικών χωριών, ώστε να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών και να μπορεί να λειτουργεί με λιγότερο προσωπικό.

Πρόκειται για απαράδεκτη εξέλιξη, που υποβαθμίζει τόσο το ίδιο το σχολείο συνολικά όσο και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Μετακυλίει το πρόβλημα στις πλάτες των οικογενειών των μαθητών, αλλά και στους συναδέλφους που λειτουργούν ως “γυρολόγοι”-μπαλαντέρ για να καλύπτουν εκ των ενόντων τα ούτως ή άλλως πολλά κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό.

Απαιτούμε:

•Να σταματήσει άμεσα το σχέδιο για μετακίνηση μαθητών σε άλλα σχολεία, που έχει ως σκοπό να κουκουλωθεί το πρόβλημα και να το επωμιστούν τα ίδια και οι οικογένειές τους

• Να προσληφθεί άμεσα το απαιτούμενο εκπαιδευτικό προσωπικό, ώστε να καλυφθεί το κενό στο Νηπιαγωγείο Στούπας, αλλά και συνολικά όλα τα υπάρχοντα κενά στο νομό».