Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αύγουστου Κορτώ «Το πράσινο αστέρι»

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του  Αύγουστου Κορτώ «Το πράσινο αστέρι»

Το νέο βιβλίο του Αύγουστου Κορτώ «Το πράσινο αστέρι» θα παρουσιάσουν το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» και οι Εκδόσεις Πατάκη τη Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας (Αριστομένους 33).

Λίγα λόγια για το βιβλίο
Η μικρή Μοκοσάντα φεύγει από το χωριό της λίγο πριν ξεσπάσει εμφύλιος. Οδηγός της το πράσινο αστέρι, όπου ζουν, παντοτινά ευτυχισμένες, οι ψυχές των καλών ανθρώπων.

Στο ταξίδι της συναντά ζώα που γίνονται φίλοι της, κι όλοι μαζί αναζητούν την Αλτάντα, το πέρασμα των κόσμων, γιατί η Μοκοσάντα ονειρεύεται να ξαναδεί τον πατέρα της, που έχασε μικρή, κι ίσως ακόμα και τη μάνα της, γιατί δεν ξέρει τι απόγινε όταν ο πόλεμος κατάπιε το Μοκόσο.

Ο Ίκο-Ίκο, το πεινασμένο, φοβισμένο λυκάκι. Ο Λίτολο, ο μελαγχολικός γύπας. Η Ζουζούτα, το μικρό βασανισμένο φίδι. Κι εσείς, οι αναγνώστες της περιπλάνησής τους, κάτω απ’ τη λάμψη του πράσινου αστεριού.

Ένα μυθιστόρημα για τη φιλία και την αγάπη. Μια περιπέτεια για τον άλλον κόσμο, που ζει μέσα μας. Μια ιστορία σαν παραμύθι, για παιδικές ψυχές – σ’ ό,τι σώμα κι αν κατοικούν (από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου).