Πρόταση για κλειστά καταστήματα στις 22 Νοεμβρίου από τον ΟΕΕΣΠ

Πρόταση για κλειστά  καταστήματα στις 22 Νοεμβρίου από τον ΟΕΕΣΠ

Μέσω τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήθηκε προχθές συζήτηση μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) και των συλλόγων-μελών της.

Κατά τη διαδικτυακή συνάντηση έγινε εκτενής συζήτηση για τις κυβερνητικές εξαγγελίες σχετικά με τα νέα φορολογικά μέτρα και πώς αυτά θα επηρεάσουν τη βιωσιμότητα πλήθους μικρών αυτοαπασχολούμενων και ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και το πλαίσιο που πρέπει να ακολουθήσουν όλοι από εδώ και πέρα ώστε να ακυρωθούν τα σχέδια της κυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ο.Ε.ΕΣ.Π., Γεώργιος Βαγενάς, πρότεινε καθολικό κλείσιμο των καταστημάτων την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, εν όψει των πανελλαδικών κινητοποιήσεων και άμεσες συνεδριάσεις των Δ.Σ. των συλλόγων – μελών της Ομοσπονδίας για λήψη αποφάσεων και συμμετοχή στις όποιες δράσεις τοπικού χαρακτήρα.

Όλοι δε οι σύλλογοι – μέλη της Ο.Ε.ΕΣ.Π. εξέφρασαν την έντονη αντίδρασή τους στα φορολογικά μέτρα που εξαγγέλθηκαν και ζητούν την άμεση απόσυρσή τους, ενώ διεκδικούν την υλοποίηση των κάτωθι μέτρων «για τη στήριξή τους και όχι τον αφανισμό τους»:

-Πλήρης κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος

-Άμεση θεσμοθέτηση ειδικού ακατάσχετου επαγγελματικού λογαριασμού, ο οποίος θα τροφοδοτεί τις βασικές λειτουργίες της επιχείρησης και τους προμηθευτές της

-Θέσπιση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενους, κατ’ αναλογία όσων ισχύουν για τα φυσικά πρόσωπα

-Υποχρεωτικά δεκτή η αίτηση στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών σε αιτούντες με ετήσιο εισόδημα έως 14.000 ευρώ

-Κατάργηση της τραπεζικής προμήθειας στις ψηφιακές συναλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό η Ο.Ε.ΕΣ.Π. πρότεινε στα Διοικητικά Συμβούλια των συλλόγων – μελών της, τη συμμετοχή τους, σε συνεργασία με άλλους φορείς, στις κατά τόπους αγωνιστικές  κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτά τα μέτρα. Επίσης, αποφασίστηκε η αποστολή επιστολής, αλλά και άμεσης επικοινωνίας με όλους τους βουλευτές, προκειμένου να πάρουν θέση και να τοποθετηθούν δημόσια επί του θέματος. 

«Πρέπει να γίνει κατανοητό στην κυβέρνηση ότι δε θα ανεχθούμε να μας φορτώσουν και άλλα βάρη. Όλοι μαζί μπορούμε και επιβάλλεται να σταματήσουμε άμεσα την κυβέρνηση να απεργάζεται σενάρια αφανισμού μας. Λέμε βροντερό ΟΧΙ στα σχέδια αφανισμού μας! Λέμε βροντερό ΝΑΙ στον αγώνα για την επιβίωσή μας!» σημειώνεται καταληκτικά σε ανακοίνωση της Ο.Ε.ΕΣ.Π.

φωτό αρχείου