Σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο “REX” στο κέντρο της Καλαμάτας

Σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο “REX” στο κέντρο της Καλαμάτας

Ο πλειστηριασμός έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2024

Ανάμεσα σε τρία βαριά ξενοδοχειακά “σφυριά” που έκαναν την εμφάνισή τους στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών την περασμένη εβδομάδα συγκαταλέγεται το “Rex Hotel” στο κέντρο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, όπως αναφέρει χθεσινό ρεπορτάζ του capital.gr.

Σύμφωνα με το παραπάνω, πέραν του ξενοδοχείου “REX” που βρίσκεται επί του πεζοδρόμου Αριστομένους στην Καλαμάτα, τα άλλα δύο ξενοδοχεία που βγαίνουν σε πλειστηριασμό είναι το “Liberty” στο Μεσολόγγι και το “Ακταίον” στην Κατερίνη.

Ειδικότερα, όσον αφορά το μεσσηνιακό ξενοδοχείο, αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Το “Rex Hotel” στην Καλαμάτα

“Το πιο ακριβό “σφυρί” αφορά το ξενοδοχείο 4 αστέρων “Rex Hotel” στην Καλαμάτα. Ο πλειστηριασμός –εάν δεν υπάρξει προσπάθεια αναστολής της διαδικασίας– έχει προγραμματιστεί για τις 10 Ιανουαρίου 2024 και έχει επισπεύδουσα την Cepal. 

Το ξενοδοχείο δεν είναι καινούριο στην πλατφόρμα, καθώς είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση το 2020, με τη διαδικασία να τίθεται τότε σε αναστολή. Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2020, βγήκε τελικά στο “σφυρί”, με την τιμή εκκίνησης να έχει διορθωθεί στα 5.401.419 ευρώ. Από τότε βρέθηκε κι άλλες φορές στο “στόχαστρο” αλλά η διαδικασία ανεστάλη σε όλες τις περιπτώσεις.

Έτσι, τώρα επανέρχεται, με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει, ωστόσο, “ψαλιδιστεί” στα 2.372.000 ευρώ. 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται επί της οδού Αριστομένους 26, σε απόστασης περίπου 100 μ. από την “Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου”, η οποία είναι η κεντρική πλατεία της Καλαμάτας κι ένα από τα πιο πολυσύχναστα σημεία της πόλης. Σε μικρή απόσταση από την πλατεία στεγάζονται τα δικαστήρια και η Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ στην πλατεία διεξάγονται πολλές εκδηλώσεις.

Το ξενοδοχείο έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο, άρτιο και οικοδομήσιμο, επιφάνειας 497,00 τ.μ. Είναι ένα 5ώροφο κτίριο με υπόγειο και δώμα, συνολικής επιφάνειας 3.062,68 τ.μ., κατασκευής του 1899. Περιλαμβάνει 44 δωμάτια (6 μονόκλινα, 36 δίκλινα και 2 σουίτες). Αναλυτικά:

Το υπόγειο, συνολικής επιφάνειας 495,56 τ.μ., αποτελείται από αποθήκες υλικών ιματισμού, πλυντήριο, λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανακλαστήρα, συνεδριακούς χώρους, κλιμακοστάσιο και λοιπούς βοηθητικούς χώρους.

Το ισόγειο, συνολικής επιφάνειας 495,56 τ.μ., αποτελείται από χώρο υποδοχής, καφέ-μπαρ, σαλόνι, εστιατόριο, κατάστημα τουριστικών ειδών, δύο κλιμακοστάσια, δυο ανελκυστήρες και δύο WC.

Ο ημιώροφος, συνολικής επιφάνειας 495,56 τ.μ., αποτελείται από σαλόνι, καθιστικό, βεστιάριο, παρασκευαστήριο, τέσσερα WC και 2 δίκλινα δωμάτια.

Ο Α’ όροφος, συνολικής επιφάνειας 495,56 τ.μ., αποτελείται από 13 δίκλινα δωμάτια, room service, λινοθήκη, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες.

Ο Β’ όροφος, συνολικής επιφάνειας 485,08 τ.μ., αποτελείται από 13 δωμάτια (10 δίκλινα και 3 μονόκλινα), room service, λινοθήκη, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες.

Ο Γ’ όροφος, συνολικής επιφάνειας 456,98 τ.μ., αποτελείται από 13 δωμάτια (10 δίκλινα και 3 μονόκλινα), room service, λινοθήκη, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες.

Το δώμα, συνολικής επιφάνειας 148,86 τ.μ., αποτελείται από 2 σουίτες και ένα δίκλινο δωμάτιο, room service, δύο κλιμακοστάσια και δυο ανελκυστήρες.”