Στο Ancient Messene Open παρευρέθη το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου

Στο Ancient Messene Open  παρευρέθη το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου

Τις εγκαταστάσεις του Buca Beach Resort στην Ανάληψη Μεσσηνίας επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοπανακίου την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο της διοργάνωσης τένις με αμαξίδιο Ancient Messene Open. Εκεί τους υποδέχθηκαν τόσο ο εμπνευστής της διεθνούς αθλητικής αυτής εκδήλωσης Γιώργος Λαζαρίδης, όσο και ορισμένα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.

Αρχικά, ο Γιώργος Λαζαρίδης συνομίλησε με τα παιδιά για θέματα που χαρακτηρίζουν το αγώνισμα του τένις σε αμαξίδιο. Στην συνέχεια η συζήτηση επεκτάθηκε σε ζητήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα, τις ίσες ευκαιρίες, την διαφορετικότητα, την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την καθημερινότητα των ανθρώπων με αναπηρία. Σε παράλληλο χρόνο, μαθητές και εκπαιδευτικοί από το σχολείο του Κοπανακίου είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μέρος των αγώνων που μόλις είχαν ξεκινήσει.

Η δε ατζέντα των δραστηριοτήτων περιείχε ξενάγηση στους χώρους της εγκατάστασης, ενώ με την ολοκλήρωση της περιήγησης το προσωπικό του resort «παραχώρησε» στους μαθητές έναν τεράστιο χώρο για παιχνίδι και αναψυχή.

«Η συμμετοχή των παιδιών σε δραστηριότητες αυτής της μορφής θεωρείται ως εξαιρετικά σημαντική, καθώς δημιουργούνται σε αυτά έντονες βιωματικές εμπειρίες που τους συνοδεύουν σε όλη τους τη ζωή. Εκ μέρους της διευθύντριας του σχολείου Κωνσταντίνας Περλέγκα, του εκπαιδευτικού προσωπικού και των μαθητών/ μαθητριών, αποδίδονται θερμές ευχαριστίες στον Γιώργο Λαζαρίδη, στα μέλη της οργανωτικής επιτροπής και στην ομάδα του Buca Beach Resort για την άψογη φιλοξενία και τη διάθεση των εκλεκτών εδεσμάτων» σημειώνεται καταληκτικά εκ μέρους του σχολείου.