Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας: «Όλοι οι οικοδόμοι στη Μεσσηνία να γίνουμε μια γροθιά»

Συνδικάτο Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας: «Όλοι οι οικοδόμοι στη Μεσσηνία  να γίνουμε μια γροθιά»

Απεργία και συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου, στις 10.30 π.μ. έξω από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, διοργανώνει το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Μεσσηνίας, κάνοντας λόγο «για μέτρα – κόλαση για τους εργαζομένους: κατάργηση του 8ωρου, θέσπιση του 10ωρου, απογείωση των υπερωριών».

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται: «Στις 8 Νοέμβρη απεργούμε μαζί με το Συνδικάτο μας. Γινόμαστε μέλη-γραφόμαστε στο Συνδικάτο. Όλοι οι οικοδόμοι στη Μεσσηνία να γίνουμε μια γροθιά, να βάλουμε εμείς τους κανόνες στις κατασκευές και όχι οι εργολάβοι, εμείς με την πάλη μας να ορίζουμε τα μεροκάματα και όχι οι υπουργοί. Μόνο εμείς μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και να καλυτερεύσει η ζωή μας.

Συνάδελφοι, τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις μας είναι δίκαιες, γιατί εξυπηρετούν τις ανάγκες και το συμφέρον μας. Για να πραγματοποιηθούν, όμως, χρειάζεται να δυναμώσουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση. Να νιώσουν οι κυβερνώντες και τα αφεντικά την αποφασιστικότητά μας.

Συνάδελφοι, ό,τι δικαιώματα και κατακτήσεις είχαμε και έχουμε ως εργαζόμενοι, ως άνθρωποι, τα κερδίσαμε διαχρονικά με τους αγώνες μας και κερδήθηκαν, γιατί υπήρχε Συνδικάτο, που ήμασταν όλοι μέλη του και το Συνδικάτο μάς οδηγούσε.

Τώρα προσπαθούν με νόμους και τρομοκρατία να  απαγορεύσουν τη δράση του Συνδικάτου, να μας κλείσουν το στόμα και να μας συλλαμβάνουν όταν διεκδικούμε για την ασφάλειά μας και τα δικαιώματά μας».