Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι  Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Αποχή τουλάχιστον και για αυτή την εβδομάδα αποφάσισαν οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, επικυρώνοντας τη σχετική απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος.

Σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας αναφέρει ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρείες».

«Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό, διότι η κυβέρνηση επέλεξε τη φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους. Υπό αυτά τα δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και η καθολική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους έως και τη Δευτέρα 4/12/2023», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί και έκτακτη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, όπου θα γίνει ενημέρωση από τον πρόεδρο Κ. Μαργέλη τόσο για το «μίνι» ασφαλιστικό νομοσχέδιο όσο και για το νέο δικαστικό χάρτη.

Κυπαρισσία
Αποχή διαρκείας των μελών του αποφάσισε χθες ομόφωνα το Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας για τους εξής λόγους: Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, για τη φορολογική επίθεση σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των δικηγόρων δια της εισαγωγής τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος, που στόχο έχει τον αφανισμό των δικηγόρων και όχι τη δίκαιη φορολόγησή τους. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας δια την επαπειλούμενη κατάργηση των Εφετείων Καλαμάτας, Αγρινίου και Χαλκίδος. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας δια την επαπειλούμενη κατάργηση του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας και Ειρηνοδικείου Πλαταμώδους.