Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Συνεχίζουν την αποχή οι δικηγόροι της Καλαμάτας

Μέχρι και τις 4 Δεκεμβρίου θα απέχουν καθολικά τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας όπως αποφασίστηκε σήμερα Κυριακή.

Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου ​

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, κατά την από 26-11-2023 έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, επικύρωσε ομόφωνα την από 25.11.2023 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος και ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της για την εισαγωγή τεκμαρτού φορολογητέου εισοδήματος στους ελεύθερους επαγγελματίες, που ασκούν ατομικά τη δραστηριότητά τους και τους οδηγεί μαθηματικά σε αφανισμό και οικονομική εξαθλίωση, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα εισοδήματα και τις εταιρίες.

Κάθε προσπάθεια διαλόγου έχει πέσει στο κενό διότι η Κυβέρνηση επέλεξε την φοροεπιδρομή αντί της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, τον αφανισμό των μικρομεσαίων αντί της στήριξής τους.

Υπό αυτά τα δεδομένα, αποτελεί μονόδρομο για το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας, η εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων και την καθολική αποχή των μελών του από τα καθήκοντά τους από την Δευτέρα 27-11-2023 έως και την Δευτέρα 4-12-2023.