Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο… έφτασε με τα τηλεσκόπια στο ηλιακό σύστημα

Το 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο… έφτασε  με τα τηλεσκόπια στο ηλιακό σύστημα

Ένα σχολείο μετράει τ’ άστρα

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο 7ο Πειραματικό Γυμνάσιο η βραδιά αστροπαρατήρησης.

Καλεσμένοι ήταν τα μέλη του Αστρονομικού Ομίλου Καλαμάτας, οι οποίοι, μαζί με τα υπερσύγχρονα τηλεσκόπιά τους, ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Καλαμάτας να δείξουν στους μαθητές και τις μαθήτριες το αστρικό περιβάλλον.

Αρχικά έγινε μία εξαιρετική παρουσίαση από τον πρόεδρο του Αστρονομικού Ομίλου, Άρη Μυλωνά, για το σύμπαν, τους γαλαξίες, τα ηλιακά συστήματα, το δικό μας ηλιακό σύστημα και τη λειτουργία των τηλεσκοπίων…

Τα παιδιά, οι γονείς και οι καθηγητές και καθηγήτριες εντυπωσιάστηκαν από το πόσο μικρό είναι το σύμπαν, από τις κατά το παρελθόν ολικές καταστροφές του πλανήτη κι από πολλά καινούργια γι’ αυτούς γαλαξιακά νέα! Το δε νεανικό κοινό βομβάρδιζε με ερωτήσεις τον ομιλητή!

Το πιο εντυπωσιακό σημείο της βραδιάς ήταν, όμως, η αστροπαρατήρηση που ακολούθησε! Όλοι οι παριστάμενοι κοίταξαν τα αστέρια του ηλιακού συστήματος από πέντε (5) υπερσύγχρονα τηλεσκόπια των μελών του Αστρονομικού Ομίλου. Είδαν από… κοντά τους δακτύλους του Κρόνου, τις χρωματικές διαύγειες εντός του Δία, ήταν σαν να περπάτησαν στους κρατήρες της σελήνης, απόλαυσαν το Σείριο, εντόπισαν πρωτότυπα και σπάνια νεφελώματα!