Τοιχογραφία της Κικής Δημουλά στη Ρώμη

Τοιχογραφία της Κικής Δημουλά στη Ρώμη

Τοιχογραφία της Κικής Δημουλά παρουσιάστηκε χθες στο κοινό της Ρώμης, παραμονή της Διεθνούς Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών. Εμπνευσμένο από τους στίχους «Έχω κι εγώ ένα σωρό απωθημένους ουρανούς μα δε σκοτώνω άστρα», το πορτρέτο της ποιήτριας φιλοτεχνήθηκε από την Ελληνίδα καλλιτέχνιδα Μελίνα Κοάν σε εσωτερικό τοίχο του κτηρίου Μάρκο Πόλο της Σαπιέντσα με την πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Νεοελληνικών Σπουδών Μυρσίνης Ζορμπά του Πανεπιστημίου της Ρώμης, την υποστήριξη του Ιδρύματος Roma Sapienza και την Art Graffity in the City της Αθήνας.

Το έργο αποτελεί συνέχεια του project «Scrittrici come ossigeno» («Γυναίκες συγγραφείς σαν οξυγόνο») που διοργανώθηκε από την Associazione Le Altre και περιλαμβάνει πορτρέτα μεγάλων Ευρωπαίων λογοτέχνιδων.

Μια νέα ανθολογία ποιημάτων της Κικής Δημουλά, που θα καλύψει το σύνολο του έργου της, βρίσκεται υπό διαδικασία έκδοσης με την επιμέλεια της Πάολα Μαρία Μινούτσι και της Φρανσέσκα Ζακόνε και θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Donzelli το 2024.

Α.Π.