Υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση για τη γέφυρα που θα συνδέει Μεσσήνη – Καλαμάτα

Υπογράφηκε συμπληρωματική σύμβαση για  τη γέφυρα που θα συνδέει Μεσσήνη – Καλαμάτα

Συμβάσεις σειράς έργων που αφορούν στη Μεσσηνία υπέγραψε χθες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, με βασικότερη τη συμπληρωματική σύμβαση ποσού 97.039,61 ευρώ για τη μελέτη διασύνδεσης Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο με την κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο.

Σήμερα, όπως ο ίδιος είπε, θα βρίσκεται στους Γαργαλιάνους, προκειμένου να εγκαινιάσει μια σειρά από έργα, όπως το Κέντρο Υγείας που έχει ολοκληρωθεί, παρεμβάσεις στο Σκοπευτήριο της περιοχής και στο κλειστό γήπεδο, καθώς και δύο έργα στην περιοχή του Μαράθου.

Συμβάσεις
Αναλυτικά, οι συμβάσεις που υπέγραψε χθες ο κ. Νίκας είναι οι εξής:

-Συμπληρωματική σύμβαση ποσού 97.039,61 ευρώ για τη μελέτη διασύνδεσης Δήμων Καλαμάτας και Μεσσήνης στο παραλιακό μέτωπο με την κατασκευή νέας γέφυρας στον Πάμισο. Ο κ. Νίκας χαρακτήρισε το έργο αυτό στρατηγικής σημασίας, καθώς θα συμβάλλει καθοριστικά και στην ανάπτυξη της Δυτικής Παραλίας και στην ανάπτυξη της Μπούκας. Μάλιστα, είπε ότι η Μπούκα είναι το μέλλον της Μεσσήνης. Στην περιοχή θα κατασκευασθεί από το Δήμο Μεσσήνης πεζογέφυρα, ενώ το έργο της Περιφέρειας περιλαμβάνει τσιμεντένια οδική γέφυρα με πεζοδρόμια.

-Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κερκίδων στο γήπεδο της Ανδρούσας στο Δήμο Μεσσήνης, 37.200 ευρώ

-Εργασίες αναβάθμισης των εσωτερικών χώρων του Στρατιωτικού Μουσείου Καλαμάτας, 12.000 ευρώ. Ο κ. Νίκας ευχαρίστησε τον κ. Χρήστο Κορομηλά, ο οποίος ήταν παρών, καθώς, όπως είπε, λαμβάνουν χώρα σε αυτό πνευματικές εκδηλώσεις που έχουν σχέση με την ιστορία μας. Μάλιστα, ευχήθηκε κάποτε να κατασκευασθεί ένας μουσειακός χώρος και να εκτεθούν όλα τα κειμήλια που βρίσκονται σε «σεντούκια και κασέλες», όπως όπλα από το 1821.

-Αποκατάσταση τμήματος της 35ης επαρχιακής οδού εντός των ορίων της Τ.Κ. Κέντρου, στο Δήμο Δυτικής Μάνης, 120.000 ευρώ

-Ανακαίνιση των αποδυτηρίων στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαργαλιάνων, 50.000 ευρώ

-Αποκατάσταση 26ης επαρχιακής οδού – τμήμα Αετός – Μοναστήρι -Πολυθέα, 200.000 ευρώ

-Αποκατάσταση 16ης επαρχιακής οδού, Φιλιατρά – Πλάτη, 100.000 ευρώ

-Ανακαίνιση εξωτερικών όψεων του ναού του Αγίου Ιωάννη στο Μελιγαλά, 50.000 ευρώ

-Μελέτη βελτίωσης και αναβάθμισης του κλειστού αρδευτικού δικτύου Αγίου Φλώρου ΓΟΕΒ Παμίσου, 31.000 ευρώ.

Πορεία έργων
Αναφερόμενος σε άλλα έργα, μίλησε για το οδικό έργο από τη Λάμπαινα έως τον κόμβο των Αρφαρών, απ’ όπου θα μπορεί κάποιος να πηγαίνει στην Αρχαία Μεσσήνη χωρίς να κάνει κύκλους, ενώ θα εξυπηρετηθούν και πολλά χωριά που είναι πίσω από τη Λάμπαινα.

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε και σε άλλα μεγάλα έργα στην περιοχή, όπως ο δρόμος της Μάνης και η παράκαμψη του Χαρακοπιού, που έχει ωριμάσει μελετητικά και αναζητούνται 14 εκατομμύρια ευρώ για την υλοποίηση. Επίσης, σημείωσε ότι η παράκαμψη του Πεταλιδίου υλοποιείται με γρήγορους ρυθμούς, ενώ προχωρούν χωρίς προβλήματα τα έργα που αφορούν στο Γαργαλιάνοι – Φιλιατρά και το Μάραθο.

Τέλος, είπε ότι λύθηκαν τα προβλήματα και ξεκινά το οδικό έργο Μεσσήνη – Λάμπαινα.

Της Βίκυς Βετουλάκη