Διακόσμηση μπαλκονιού – Επιλέξτε το κατάλληλο στυλ σε φώτα Led

Διακόσμηση μπαλκονιού – Επιλέξτε το κατάλληλο στυλ σε φώτα Led

Εάν σκέφτεστε να αναβαθμίσετε την αισθητική του μπαλκονιού σας, τώρα ήρθε η ώρα να το ξανασκεφτείτε σοβαρά. Με τη βοήθεια των φωτιστικών προφίλ αλουμινίου Led και των σποτ οροφής, μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μια υπαίθρια όαση, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να διασκεδάσετε ή απλά να απολαύσετε τη θέα. Ακολουθούν μερικές μοντέρνες ιδέες για να εμπνευστείτε σχετικά με την αναμόρφωση του μπαλκονιού σας:

Άνετο υπαίθριο σαλόνι

Επεκτείνετε τον εσωτερικό χώρο σας στο εξωτερικό μετατρέποντας το μπαλκόνι σας σε ένα υπαίθριο σαλόνι. Κατασκευάστε έναν στιβαρό, ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες καναπέ ή ανάκλιντρο. Ρίξτε μερικά αδιάβροχα μαξιλάρια για να κάθεστε άνετα και έτσι να μπορείτε να έχετε το τέλειο μέρος για να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα. Φωτίστε τον χώρο σας τοποθετώντας στην οροφή σποτ Led για να εστιάσετε στα σημεία που θέλετε όπως το καθιστικό η τον χώρο του BBQ. Εναλλακτικά, μπορείτε να τοποθετήσετε χωνευτές λεντοταινίες μέσα σε προφίλ αλουμινίου περιμετρικά του μπαλκονιού σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια ζεστή, φιλόξενη ατμόσφαιρα μειώνοντας τα φώτα το βράδυ ή ένα χαλαρό περιβάλλον για να απολαύσετε τον πρωινό σας καφέ. Επιπλέον, τα περισσότερα σποτ οροφής έχουν μηχανισμό και μπορούν να εστιάσουν σε συγκεκριμένα σημεία, όπως ένα τραπεζάκι του καφέ ή το καθιστικό, δημιουργώντας ένα μαγευτικό παιχνίδι φωτός και σκιάς.

Ο Παράδεισος του Κηπουρού

Για τους λάτρεις των φυτών, το μπαλκόνι είναι ένας ιδανικός χώρος για τη δημιουργία ενός μίνι κήπου. Μπορείτε να σχεδιάσετε μία κάθετη σχάρα ή μία πολυεπίπεδη βάση για φυτά όπου με την χρήση προφίλ αλουμινίου και λεντοταινίας θα φωτίσετε τα λουλούδια και τα φυτά σας δημιουργώντας μία διαφορετική αισθητική. Επιλέξτε προφίλ αλουμινίου γιατίείναι ανθεκτικά στην  σκουριά. Επίσης, τα καθιστούν ιδανικά για χρήση σε αυτό το υγρό περιβάλλον. Εναλλακτικά, μπορείτε να αναδείξετε την πρασινάδα του σπιτιού σας, τοποθετώντας Led σποτ περιμετρικά της οροφής για να εστιάσετε γύρω από τα φυτά σας. Με αυτό τον τρόπο τα φυτά σας θα φαίνονται πιο ζωηρά και το σχήμα τους μεγαλύτερο.

Τραπεζαρία στο υπαίθριο

Μεταμορφώστε το μπαλκόνι σας σε μια γοητευτική τραπεζαρία με μπάρ. Κατασκευάστε ένα ανθεκτικό και κομψό χώρο τραπεζαρίας και πάγκου. Για το φωτισμό, τοποθετήστε ρυθμιζόμενα σποτ οροφής που παρέχουν έντονο φως στην τραπεζαρία. Για πιο οικεία ατμόσφαιρα, προσθέστε έναν διακόπτη dimmer για να ρυθμίσετε το φως ανάλογα με την περίσταση.

Χαλαρωτική διάθεση

Μετατρέψτε το μπαλκόνι σας σε ένα χαλαρωτικό σπα. Κατασκευάστε μια ελαφριά και κομψή ξαπλώστρα για ηλιοθεραπεία ή για τις ήσυχες στιγμές διαλογισμού. Προσθέστε μικρά led σποτ οροφής, για να δημιουργήσετε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα – στοχεύστε προς το δάπεδο για απαλό, έμμεσο φωτισμό ή χρησιμοποιήστε έγχρωμους λαμπτήρες για μια μοναδική εμπειρία.

Δημιουργικός χώρος εργασίας

Η απομακρυσμένη εργασία έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας. Πέρα από το εσωτερικό γραφείο του σπιτιού μπορείτε να σχεδιάσετε έναν εμπνευσμένο υπαίθριο χώρο εργασίας στο μπαλκόνι σας. Χρησιμοποιήστε υλικά όπως ξύλο και μέταλλο για να δημιουργήσετε ένα κομψό γραφείο με ράφια. Μπορείτε να το διακοσμήσετε περιμετρικά ή από κάτω με χωνευτό προφίλ αλουμινίου led. Επίσης μπορείτε να  χρησιμοποιήσετε σποτ οροφής για να φωτίσετε στα σημεία που θέλετε τον χώρο εργασίας σας, τοποθετώντας ρυθμιζόμενα φώτα που ταιριάζουν σε διαφορετικές ώρες της ημέρας.

Η Τέχνη στον υπαίθριο χώρο

Εάν είστε λάτρης της τέχνης, μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε μία μικρή γκαλερί. Κατασκευάστε ανθεκτικά ράφια εξωτερικού χώρου ή βάσεις για τα γλυπτά ή τα έργα τέχνης σας. Χρησιμοποιήστε σποτ οροφής για να δώσετε έμφαση στα έργα τέχνης σας, δημιουργώντας στον χώρο σας μία καλλιτεχνική ατμόσφαιρα.