Διεθνής Χορωδία Allegri: Συναυλία με ύμνους και κάλαντα στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Διεθνής Χορωδία Allegri: Συναυλία με ύμνους και κάλαντα   στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Συναυλία με θρησκευτικούς ύμνους και κάλαντα «Χριστός γεννάται δοξάσατε» θα δώσει η Διεθνής Χορωδία Allegri την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, στις 7.00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, ενώ θα συμμετάσχει η παιδική χορωδία του 21ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας.

Η χορωδία «Αllegri» συνεισφέρει, άλλωστε, από το 2012 στα μουσικά πολιτιστικά δρώμενα της Μεσσηνίας και σήμερα αριθμεί 25 χορωδούς-μέλη.

Το Νοέμβριο του 2020 σχηματίστηκε σε σύλλογο με την πιο πάνω επωνυμία και την εισδοχή νέων μελών, εξακολουθεί, όμως, να είναι μια πολυεθνική χορωδία με μέλη από πολλές χώρες της Ευρώπης. Έχει, δε, συμμετάσχει και με διακρίσεις σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες, ενώ στο 4ο διεθνές φεστιβάλ Ιnterkultur έλαβε το β΄ βραβείο στην κατηγορία folklore.

Με την αλληλεγγύη και την αγάπη για τη χορωδιακή μουσική, οι χορωδοί γεφυρώνουν τις αντιθέσεις των εθνικών πολιτισμών τους, στοχεύοντας σε υψηλής ποιότητας ακουστικό αποτέλεσμα.

Το μουσικό πρόγραμμα της χορωδίας περιλαμβάνει ευρεία γκάμα ελληνικών και ξένων κομματιών, κλασικά μουσικά και θρησκευτικά έργα.

Μαέστρος είναι η Αγγελική Λαζάρου.

Φωτογραφία αρχείου