ΔΗΠΕΘΕΚ: Υποδέχεται τη χειμερινή περίοδο με δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού

ΔΗΠΕΘΕΚ: Υποδέχεται τη χειμερινή περίοδο  με δύο παραστάσεις στο Μέγαρο Χορού

Πρεμιέρα με δύο παραστάσεις για το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας, καθώς το Σαββατοκύριακο θα παρουσιαστούν στη σκηνή του Μεγάρου Χορού «Ο Θεός της Σφαγής», σε σκηνοθεσία Γιώργου Κιμούλη, και «Ο Κεραμιδοτρέχαλος», σε σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παπαδημητράκη, για το μικρότερο ηλικιακά κοινό.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου εκ μέρους των συντελεστών των δύο παραστάσεων, ο πρόεδρος της «Φάρις», Παντελής Δρούγας, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για τη συμμετοχή και σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη σε θεατρική παράσταση στην Καλαμάτα, μιας και αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

Από την πλευρά του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕΚ, Γιάννης Μαργαρίτης, εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το Γ. Κιμούλη, καθώς οι δύο τους συνεργάζονται ξανά έπειτα από πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μαργαρίτη, τόσο η κωμωδία της Γιασμίνα Ρεζά με τίτλο «Ο Θεός της Σφαγής» όσο και η παιδική παράσταση «Ο Κεραμιδοτρέχαλος» της Άλκης Ζέη θα ανταποκριθούν στις προσδοκίες του κοινού.

«Ο ΘΕΟΣ ΤΗΣ ΣΦΑΓΗΣ»

«Ο Θεός της Σφαγής» αφορά σε ένα περιστατικό που εκτυλίσσεται σε μια παρισινή πλατεία ανάμεσα σε δύο εντεκάχρονους, θέτοντας στο επίκεντρο τον τρόπο αντιμετώπισής του από τους γονείς των παιδιών, και αναδεικνύοντας το πόσο εύκολα έρχονται στην επιφάνεια ένστικτα, όπως η επιθετικότητα, τα οποία βρίσκονται στην ανθρώπινη φύση.

Μιλώντας για την παράσταση, ο Γ. Κιμούλης σχολίασε ότι το ενδιαφέρον στοιχείο της είναι το εξής: παρότι το έργο παρουσιάζει συγκρούσεις ανάμεσα στους πρωταγωνιστές, αυτές παρουσιάζονται στο κοινό μέσα από την κωμωδία.

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του περιφερειακού θεάτρου με την παρουσίαση των αθηναϊκών έργων και εκτός πρωτεύουσας. Ο ίδιος, στηρίζοντας αυτή τη θέση του, μόλις δέχθηκε πρόταση για συμμετοχή του στη χειμερινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕΚ, ανέβαλε τα σχέδιά του εντός Αθηνών.

«Ο ΚΕΡΑΜΙΔΟΤΡΕΧΑΛΟΣ»

Όσον αφορά στην παιδική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας,  θα παρουσιάσει την παράσταση «Ο Κεραμιδοτρέχαλος» της Άλκης Ζέη, με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννησή της. Το έργο σκιαγραφεί τα συναισθήματα μοναξιάς ενός μικρού αγοριού, το οποίο, επινοώντας έναν φανταστικό φίλο, καταθέτει στο κοινό μηνύματα με παιδαγωγικό χαρακτήρα για τη δύναμη της φιλίας, αλλά και το ρόλο της σημερινής οικογένειας.

Από την πλευρά της, η σκηνοθέτις της παράστασης, Βαλεντίνα Παπαδημητράκη, σημείωσε ότι έγινε προσπάθεια το σπουδαίο έργο της Α. Ζέη να μεταφερθεί στη σημερινή πραγματικότητα, προσθέτοντας τα ερεθίσματα και το περιβάλλον που ζουν τα παιδιά στις πόλεις.

-«Ο Θεός της Σφαγής»

Πρεμιέρα: Σάββατο 16/12/2023 ώρα: 21:00

Παραστάσεις: Κυριακή 17/12/2023 & Δευτέρα 18/12/2023 ώρα: 20:30

Παρασκευή 29/12/2023 & Σάββατο 30/12/2023 ώρα: 20:30

Κυριακή 7/1/2024  & Δευτέρα 8/1/2024 ώρα: 20:30

και κάθε Κυριακή & Δευτέρα μέχρι και το Φεβρουάριο

-«Ο Κεραμιδοτρέχαλος»

Πρεμιέρα: Κυριακή 17/12/2023 ώρα: 11:30

Παραστάσεις: Σάββατο 30/12/2023 & Κυριακή 7/1/2024 ώρα: 11:30

– Προπώληση εισιτηρίων: φουαγιέ Μεγάρου Χορού Καλαμάτας

Πληροφορίες: 27210 82616

Της Χριστίνας Μανδρώνη