Η Καλαμάτα πρωτοπορεί -Χριστουγεννιάτικος στολισμός της ακτής με σανίδες και πρόκες

Η Καλαμάτα πρωτοπορεί -Χριστουγεννιάτικος στολισμός της ακτής με σανίδες και πρόκες

Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ισχυρά κύματα βγήκαν στην ακτή της Καλαμάτας με αποτέλεσμα να παρασύρουν ό,τι συνάντησαν, κυρίως εξοπλισμό καταστημάτων.

Να σημειωθεί δε, ότι ελάχιστα καταστήματα λειτουργούν ακόμα, αφού τα περισσότερα έχουν κλείσει για χειμώνα, αλλά κάποιοι καταστηματάρχες ξέχασαν (;) να αποσύρουν από την ακτή όλο τον εξοπλισμό τους.

Έτσι για ακόμα μια φορά είδαμε την παραλία της Καλαμάτας να γεμίζει τάβλες με πρόκες, βάσεις για ομπρέλες, σίδερα, ξαπλώστρες και γενικότερα ό,τι το κύμα συνάντησε και παρέσυρε.

Μάλιστα, αρκετά αντικείμενα έχουν καταλήξει στο βυθό, κάτι που αποδεικνύει περίτρανα ένας σιδερένιος σωλήνας ομπρέλας που έχει σταθεί στο νερό κάθετα και φαίνεται ξεκάθαρα.

Τις επόμενες μέρες από τη θαλασσοταραχή μηχανήματα του Δήμου καθάρισαν την ακτή, αλλά, όπως φάνηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό, αφού εκατοντάδες τάβλες και άλλα αντικείμενα παραμένουν εκεί.

Άραγε, θα απομακρύνει κάποιος αυτό το χάλι, που είναι άκρως επικίνδυνο για τον κόσμο, ειδικά όταν επιστρέψει στην παραλία, ή αποτελεί μέρος του χριστουγεννιάτικου στολισμού;

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση