Κινητοποιήσεις και από νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Κινητοποιήσεις και από  νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας

Σε κινητοποιήσεις «κατεβαίνουν» και οι συμβασιούχοι νοσηλευτές της ειδικότητας «Επείγουσα και Εντατική Νοσηλευτική» του Νοσοκομείου Καλαμάτας και θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στις 10.00 το πρωί έξω από τα Εξωτερικά Ιατρεία.

Ανανέωση συμβάσεων
Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι νοσηλευτές, οι υποσχέσεις του υπουργείου Υγείας και του κ. Χρυσοχοΐδη δεν τους εκπλήσσουν και εξηγούν: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα περί προσλήψεων για την ενίσχυση του νέου ΕΣΥ δεν μπορούν παρά να ρίξουν στάχτη στα μάτια όλων των εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας, μπροστά στην κατάρρευση του προσωπικού και των υπηρεσιών υγείας που προσφέρει στην περιοχή.

Οι ειδικευόμενοι και ειδικευμένοι νοσηλευτές του Νοσοκομείου Καλαμάτας προτάσσουμε την αντίθεσή μας στο νομοσχέδιο-έκτρωμα του υπουργείου, που ανανεώνει τους συμβασιούχους του ΕΣΥ για 6 μήνες, και όχι ένα έτος, όπως δεσμεύτηκε ο υπουργός Υγείας».

Αιτήματα
Οι νοσηλευτές εκφράζουν τη στήριξη και την αλληλεγγύη τους στους συμβασιούχους επικουρικούς και «ΟΑΕΔιτες» του Νοσοκομείου Καλαμάτας και όπως υπογραμμίζουν, ενώνουν την φωνή τους για:

-άμεση πρόσληψη όλων των συμβασιούχων του νοσοκομείου χωρίς όρους και προϋποθέσεις

-να αποσυρθεί το νομοσχέδιο-κοροϊδία για την 6μηνη ανανέωση

-να γίνουν άμεσα μαζικές προσλήψεις προσωπικού προκειμένου να καλυφθούν όλα τα κενά στα τμήματα και στις κλινικές που υπολειτουργούν.

«Η υγεία του λαού της Μεσσηνίας δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων του νοσοκομείου, αλλά όλου του λαού.  Καλούμε τους φορείς και τα σωματεία από τη Μεσσηνία να συμμετέχουν στη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ και στην παράσταση διαμαρτυρίας, στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Καλαμάτας», καταλήγουν οι νοσηλευτές στην ειδικότητα  «Επείγουσας και Εντατικής Νοσηλευτικής».