Μεγάλη ανταπόκριση για τη συναυλία – αφιέρωμα του ΚΚΕ στο πολιτικό τραγούδι

Μεγάλη ανταπόκριση για τη συναυλία  – αφιέρωμα του ΚΚΕ στο πολιτικό τραγούδι

Σε κλίμα ενθουσιασμού, συγκίνησης και αγωνιστικής ανάτασης πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Δεκέμβρη η συναυλία της Τομεακής Επιτροπής  Μεσσηνίας του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και του Πολυχώρου Δημιουργίας  «Μικρόβιο Γιώργος Βουβαλέας» στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου «Θόδωρος Αγγελόπουλος», όπου επικράτησε το αδιαχώρητο. 

Εκεί η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Μανόλης Ανδρουλιδάκης ενθουσίασαν  με τις καθηλωτικές τους ερμηνείες το κοινό που συμμετείχε στη ζωντανή παράσταση τραγουδώντας και χειροκροτώντας ρυθμικά. Ακούστηκαν συγκλονιστικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, του Θάνου Μικρούτσικου, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Μαρκόπουλου, σε στίχους μεγάλων  ποιητών και στιχουργών, όπως ο Γιάννης Ρίτσος, ο Μάνος Ελευθερίου, ο Ναζίμ Χικμέτ, ο Μπέρτολτ Μπρεχτ, ο Οδυσσέας Ελύτης κ.ά.

Τη συναυλία άνοιξαν το μουσικό σχήμα «Ήχος του Νότου» με εξαιρετικά τραγούδια και στο τέλος της συναυλίας τραγούδησαν μαζί με τους Ρίτα Αντωνοπούλου-Μανόλη Ανδρουλιδάκη, που ευχαρίστησαν θερμά τη ΚΝΕ για τη φιλοξενία και το κοινό για την παρουσία του.

Την εκδήλωση άνοιξε εκ μέρους της ΤΕ Μεσσηνίας της ΚΝΕ, της ΚΝΕ και του Πολυχώρου Δημιουργίας  «Μικρόβιο Γιώργος Βουβαλέας» ο Δημήτρης Οικονομάκος, κάνοντας μια ιστορική αναφορά στην ιστορία του πολιτικού τραγουδιού, τις κοινωνικές αιτίες που το γέννησαν και τους δημιουργούς που κατά καιρούς το υπηρέτησαν.

Επίσης, σημείωσε πως η συναυλία αφιερώνεται στο λαό της Παλαιστίνης που θρηνεί 7.000 και πλέον παιδιά, 16.000 νεκρούς και υποφέρει υπό το βάρος της πείνας, της δίψας, χωρίς νοσοκομεία και φάρμακα ενάντια στην πανίσχυρη πολεμική μηχανή του Ισραήλ και την κατοχή 75 ετών. 

Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» δόνησε το αμφιθέατρο και παράλληλα δόθηκε το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού για την Παρασκευή 15/12 στην πλατεία 23ης Μαρτίου, στις 6.30 μ.μ., στο συλλαλητήριο των σωματείων «ενάντια στον προϋπολογισμό της φτώχειας, στην  ακρίβεια, στην πλήρη υποβάθμιση της υγείας, τη βαριά φορολογία των επαγγελματιών», διαδηλώνοντας ότι «δεν κάνουμε εκπτώσεις στις ανάγκες μας».